31.10.17

Τσακαλώτος: Τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα...

Βέβαιος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εντός χρόνου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το βράδυ της Τρίτης.

«Όλη η...
φιλολογία ότι δεν θα πάρουμε τη δόση των 800 εκατ. ευρώ, ότι δεν θα έχουμε κοινωνικό μέρισμα, ότι θα έχουμε νέα μέτρα δεν επιβεβαιώθηκε» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει η βούληση να τελειώσουμε εγκαίρως, πριν σχηματιστεί η γερμανική κυβέρνηση» σημείωσε, ώστε όταν θα αρχίσει η συζήτηση για το χρέος, να μην μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα είναι διπλάσιο από το περσινό -«τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ»- και ότι το μεγαλύτερο μέρος «θα δοθεί για κοινωνικούς σκοπούς».

Διευκρίνισε ότι, εκτός από τους πολίτες που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια, η διανομή του μερίσματος θα συμπεριλάβει και «κομμάτι των μεσαίων τάξεων», αφήνοντας ανοιχτό να δοθεί σε νέους και σε ανέργους.

Ένα άλλο μέρος από τα χρήματα «θα δοθεί σε οργανισμούς που χρωστάμε», ανέφερε, εννοώντας προφανώς την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.

«Συμφωνήσαμε με τους θεσμούς για το μέγεθος του μερίσματος και για την κατανομή» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι απομένει η παραμετροποίηση «για το πόσα θα λάβει μια οικογένεια με παιδιά ή χωρίς παιδιά», όπως εξήγησε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Τσακαλώτος τόνισε ότι μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης θα υπάρχει συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και μίνι έξοδος πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: