31.10.17

«Συμβόλαιο εκφοβισμού» από τον Κορυδαλλό...

η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου...

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για...
«συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού το οποίο φαίνεται πως πήγαν να εκτελέσουν οι δύο -κατ’ εκτίμηση «νοικιαζόμενοι»- δράστες που τελικά κατέληξαν στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», τρεις Αλβανοί, μεταφέρθηκαν χθες το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ προκειμένου να έχουν μια πρώτη «κουβέντα» με τις αρχές σχετικά με την υπόθεση, καθώς θεωρούνται οι «μεσάζοντες» μεταξύ των φυσικών και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου. Στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας άλλου δικηγόρου.

Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω κοριού να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με τον ποινικολόγο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν φτάσει στο επίπεδο των φυσικών αυτουργών αλλά από εκείνο το σημείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο είναι το κίνητρό τους και γίνονται μόνο ορισμένες εκτιμήσεις που συνδέονται με τους ηθικούς αυτουργούς. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που οι άνδρες της Αστυνομίας έκαναν έφοδο στο σπίτι ενός ατόμου στην Καλλιθέα, όπου βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και συνελήφθη για οπλοκατοχή.

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν «νοικιαζόμενοι εκτελεστές» που είχαν ως σκοπό τον εκφοβισμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς αυτό το σενάριο φαντάζει πιθανότερο, βάσει του τρόπου που έγινε τελικά η δολοφονία. Οπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «αν ήθελαν να τον δολοφονήσουν εξαρχής και όχι να τον εκφοβίσουν, θα επέλεγαν να το κάνουν είτε έξω από το γραφείο ή το σπίτι του ή όταν ήταν καθ’ οδόν, όπως έχει γίνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν σε διαφορετικές περιπτώσεις». Ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει το κίνητρο της εντολής για την «επίσκεψη» των «νοικιαζόμενων» εκφοβιστών-εκτελεστών...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: