31.10.17

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τα εμβόλια ιλαράς - γρίπης...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από παρέμβαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) λύθηκε το πρόβλημα με...
τον εμβολιασμό των ανθρώπων για την ιλαρά και τη γρίπη.

Το θέμα που ανέδειξε πριν από λίγες μέρες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αφορούσε κάποια εμβόλια για την ιλαρά και κάποια για τη γρίπη που κυκλοφορούν στη χώρα μας, τα οποία δεν αναγνώριζε το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης του Εθνικού Οργανισμούς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενώ αναγνώριζε άλλα.

Μετά την παρέμβαση του ΕΟΦ αναγνωρίζονται πλέον όλα τα εμβόλια για την ιλαρά και τη γρίπη. 

Διευκρινίζεται, πάντως, από κύκλους του ΕΟΦ ότι δεν έχει παρουσιαστεί έλλειψη των εμβολίων που «έβλεπε» μέχρι πρότινος το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δημιουργηθεί αναστάτωση στον κόσμο.  

Σύμφωνα με την προ ημερών καταγγελία του ΠΦΣ, το παραπάνω πρόβλημα είχε αποτέλεσμα την ταλαιπωρία αλλά και την οικονομική επιβάρυνση συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί, όσον αφορά τα εμβόλια της ιλαράς «παρά το γεγονός ότι έγινε έκτακτη εισαγωγή λόγω της έξαρσης που παρατηρείται, οι πολίτες αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους γιατί δεν αναγνωρίζονται από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επειδή έχουν διαφορετικό barcode από αυτό που αναγνωρίζει το σύστημα».

Για τα αντιγριπικά εμβόλια σημείωναν ότι «το πρόβλημα παρουσιάζεται γιατί το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θεωρεί τα δύο τετραδύναμα εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά διαφορετικά, ενώ έχουν ακριβώς την ίδια σύνθεση», με αποτέλεσμα «να μην καλύπτεται ο πληθυσμός άμεσα σε περίπτωση έλλειψης του ενός εμβολίου και να μην υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής του από το άλλο όμοιο»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: