31.10.17

Ελεήστε τους εκδότες και τους καναλάρχες...

Όταν οι μεγάλες κρατήσεις των δημοσιογράφων αβγάτιζαν για δεκαετίες τον ΕΔΟΕΑΠ οι εκάστοτε κυβερνώντες τακτοποιούσαν εκεί τους κολλητούς και...
τους συγγενείς τους ενώ η πλειονότητα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έκανε τα στραβά μάτια. Κανείς όμως δεν μιλούσε!

Όταν πολλοί νέοι δημοσιογράφοι ζητούσαν το αυτονόητο, δηλαδή να γραφτούν στην ΕΣΗΕΑ, οι ήδη ενταγμένοι δυσφορούσαν και επίμονα οι διοικήσεις περιόριζαν με κάθε τρόπο το δικαίωμα αυτό. Οι αντιδράσεις όμως δεν έφταναν στα αυτιά των πολιτών!

Όταν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων λεηλατήθηκαν με το έτσι θέλω τής τότε κυβέρνησης λόγω του PSI, ο ΕΔΟΕΑΠ έχασε μεγάλο μέρος των αποθεματικών του ενώ οι λιγοστές απεργίες -που καταγγέλλονταν από μιντιάρχες και δημοσιογράφους ως πολιτικά υποκινούμενες- δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την πορεία της καταστροφής. Η Δικαιοσύνη, όμως, τα θεώρησε όλα νόμιμα λόγω έκτακτης ανάγκης!

Όταν αποκαλύφθηκαν τα θαλασσοδάνεια-«αέρα» των ΜΜΕ εν μέσω κρίσης την ώρα που οι ιδιοκτήτες τσαλαβουτούσαν στα εκατομμύρια και έκλειναν κανάλια και εφημερίδες αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους, οι υπόλοιποι έτριβαν τα χέρια τους επειδή μεγάλωνε η δική τους πίτα. Η ΕΣΗΕΑ όμως, που κάπως τότε συμπαραστάθηκε, εισέπραξε τη χλεύη και τη συκοφαντία!

Όταν πιστοποιήθηκε ότι ενώ ο ΕΔΟΕΑΠ κατέρρεε οι εργοδότες δεν πλήρωναν ούτε το αγγελιόσημο, που στην ουσία ήταν η μοναδική τους εισφορά ως εργοδότες, όλοι φώναζαν για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρνείται ακόμα και τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων προκειμένου να λειτουργεί ένα Μέσο εθνικής εμβέλειας!

Όταν έφτασε ο ΕΔΟΕΑΠ να μην μπορεί να καταβάλλει συντάξεις και περίθαλψη, η ΕΣΗΕΑ ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη και αποφάσισε να ζητήσει επιτακτικά λύση από τη σημερινή κυβέρνηση!

Όταν η κυβέρνηση ζήτησε από τους διαχρονικούς και νέους παίκτες των ΜΜΕ, δεδομένου ότι καταργήθηκε το αγγελιόσημο, να καταβάλλουν ένα μικρό έστω ποσοστό μόλις 2% σε μια προσπάθεια να διασωθεί το Ταμείο, οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Φιλιππόπουλος, Αναστασιάδης και Κουρτάκης πρόταξαν τα στήθη τους και δήλωσαν ότι δεν θα πληρώσουν και θα καταφύγουν στα δικαστήρια (ελληνικά και ευρωπαϊκά). Όμως, οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοί τους εξακολουθούν και σιωπούν μια και είναι απασχολημένοι με την ανομία στο κέντρο της Αθήνας και με τα... προαπαιτούμενα!

Οι μεγαλοεφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες μιντιάρχες και εκδότες, με τις συμβάσεις ντροπής, τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, αρνούνται να πληρώσουν ό,τι καλούνται να πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι εργοδότες έχοντας πάντα φυσικά εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη!

Τι από όλα αυτά δεν καταλαβαίνετε;...


Α.Ψ., efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: