31.10.17

Νέα έρευνα για εμπλοκή Μπερλουσκόνι με τη μαφία...

Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Την ανάμειξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ως εντολοδότη, στην υπόθεση των μαφιόζικων βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν το 1992 και 1993 στην Ιταλία εξετάζει η εισαγγελία της Φλωρεντίας.

Η...
έρευνα βασίζεται σε ηχογραφημένο σε διάλογο του μαφιόζου Τζουσέπε Γκραβιάνο με ναπολιτάνο συγκρατούμενό του κατά την διάρκεια του οποίου το μέλος της σιτσιλιάνικης Κόζα Νόστρα μεταξύ των άλλων ακούγεται να λέει: «ήθελε να κατέβει, αλλά την περίοδο εκείνη υπήρχαν ακόμα οι γέροι. Και μου είπε: "θα χρειαζόταν κάτι το ωραίο"».

Οι παραπάνω φράσεις μπορεί να αναφέρονται στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη θέλησή του να κατέβει στην πολιτική αρένα, όπως και στις βομβιστικές επιθέσεις που η μαφία οργάνωσε πριν είκοσι πέντε χρόνια στην Ρώμη, στην Φλωρεντία και στο Μιλάνο, σύμφωνα με ιταλικές εφημερίδες, που επικαλούνται δικαστηκές πηγές.

Στην συνέχεια της συνομιλίας του τον συγκρατούμενό του ο Γκραβιάνο προσθέτει: «μετά μου έτυχε μια αναποδιά, με συνέλαβαν. Και αρχίζεις να με μαχαιρώνεις. Για ποιο λόγο; Για τα λεφτά, επειδή σου έχουν μείνει τα λεφτά».

Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός ερευνάται από την εισαγγελία της Φλωρεντίας για την ίδια υπόθεση. Τις προηγούμενες δύο δεν παραπέμφθηκε τελικά σε δίκη.

Από την πλευρά του δικηγόρος του Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι «πρόκειται για αβάσιμους και συκοφαντικούς υπαινιγμούς από την στιγμή που ο πελάτης μου δεν είχε ποτέ του ούτε άμεσες αλλά ούτε και έμμεσες επαφές με τον Γκραβιάνο». Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι «και αυτή η έρευνα θα σταματήσει γιατί δεν υπάρχει νέο στοιχείο».

Οι αποκαλύψεις έρχονται την ώρα που η Ιταλία οδεύει προς εκλογές την άνοιξη του 2018 με τον δεξιός πολιτικό και επιχειρηματία συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να κυβερνήσει σε συνεργασία με τον Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκα.

Ο ίδιος παρά τις δικαστικές περιπέτειες συνεχίζει να στέλνει το σαφές μήνυμα ότι θέλει να ηγηθεί της κεντροδεξιάς παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: