1.10.17

Στουρνάρας: Πρέπει να πείσουμε οτι μπορούμε...

Related image
"Αναψε το πράσινο φως" για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια...
Για τις επενδύσεις και τα κόκκινα δάνεια ως ''κλείδι'' για τις τράπεζες, μίλησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. 

Ειδικότερα, μετά τον...
διαφαινόμενο συμβιβασμό με το ΔΝΤ, ο Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», καλεί τις τράπεζες να επιταχύνουν τις προσπάθειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου τους, προχωρώντας σε πωλήσεις και βιώσιμες ρυθμίσεις δανείων, καθώς και σε πλειστηριασμούς.

«Πρέπει να πείσουμε ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε αποτελεσματική λειτουργία του συνολικού πλαισίου εξυγίανσης του ιδιωτικού χρέους. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται: η διενέργεια πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών ή μη, η σωστή εφαρμογή του πλαισίου προστασίας των δανειοληπτών, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υποχρεώσεις των τραπεζών είναι βεβαίως αυξημένες: με τόσες θετικές αλλαγές, είναι βέβαιο ότι οι τράπεζες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την ταχύτερη εξυγίανση των δανειακών χαρτοφυλακίων τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας.

Σε ερώτηση για τα μηνύματα που στέλνει η υπόθεση του Ελληνικού για τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό ο κ. Στουρνάρας κάνει λόγο για ένα «πολύ δυσάρεστο μήνυμα».

«Είναι δυστυχώς πολύ δυσάρεστο το μήνυμα που αποστέλλεται στην επενδυτική κοινότητα από την υπόθεση του Ελληνικού. Εδώ φαίνεται να παραβιάζονται κανόνες της απλής λογικής. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να βρεθεί άμεσα λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: