1.10.17

Ο Κατρούγκαλος, ο Τσίπρας και οι αυταπάτες...


Αιχμές Ρουσοπουλου κατά κυβέρνησης , για το Ελληνικό...
Για την επένδυση στο Ελληνικό αλλά και τις κινήσεις της κυβέρνησης μίλησε στο ''Ακραίως'' και τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος:

«Θέλουμε κάθε επένδυση. Είμαστε...
υπέρ κάθε επένδυσης που φέρνει χρήματα στην ελληνική οικονομία. Τις επενδύσεις τις τελειώνουμε γρήγορα. Στο Ελληνικό δεν έχει γίνει χωροθέτηση. Είναι δυνατόν να κάνεις ένα έργο χωρίς να έχεις ξεκινήσει από τα βασικά. Δεν είχαν προετοιμαστεί εγκαίρως βασικές πλευρές του έργου. Οι τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν είναι ότι δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες από αυτούς που έπρεπε να γίνουν. Ποιος προκήρυξε το έργο; Ποιος ανέθεσε το έργο; Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του ελληνικού Δημοσίου δεν ήταν ευθύνη δική μας αλλά αυτών που προκήρυξαν το έργο.
Κάθε επένδυση πρέπει να έχει χωροθετηθεί. Υπαρχουν ζητήματα που θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν από πριν» υποστήριξε ο αναπληρωτής Υπουργός.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα ξεκαθαρίσουν τα αρχαιολογικά θέματα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα που έχει απομείνει. Όμως το θέμα είναι και το τι αφήνουν οι επενδύσεις στον τόπο».

Ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε την σημερινή κατάσταση στην ελληνική κοινωνία σήμερα: «Δεν ζω σε άλλη κοινωνία. Πρόκειται για μιά συνεχόμενη μαυρίλα που προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ήταν αποτυχημένο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας;  Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής. Τον Ιούλιο βρεθήκαμε στο σοβαρό για εμάς δίλημμα: Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι συνομιλητές μας είχαν το Grexit στην πολιτική τους. Θα προχωρούσαμε στη σωστή γραμμή ή σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή σε ένα ηπιότερο μνημόνιο. Ναι είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι είχαμε αυταπάτες».

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι: «Οι μειώσεις επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν συσσωρευμένες. Εχουμε ακούσει από τη ΝΔ ότι θα μειώσει τους φόρους. Θέλουμε να ανεβεί η ανάπτυξη. Αν χαμηλώσουν οι κρατήσεις θα χαμηλώσουν κι άλλο οι συντάξεις. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία».

Ρουσόπουλος: Αν είχαν οργανωθεί σωστά δεν θα καθυστερούσε η επένδυση στο Ελληνικό

Για την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά και την ταυτότητα αλλαγής φύλου μίλησε  στον Τάκη Χατζή  ο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «H Νέα Δημοκρατία ειναι ξεκάθαρη: Θέλει να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό. Κυβερνούν τρία χρόνια και δεν έχουν μάθει τα θέματά τους. Θα έπρεπε τρία χρόνια τώρα θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει. Με την τήρηση των νόμων.Το επόμενο βήμα θα είναι ότι πολλοί πολίτες θα προσφύγουν στο ΣτΕ και θα έχουμε κι άλλες καθυστερήσεις. Αν είχαν οργανωθεί σωστά δεν θα γινόταν αυτό που γίνεται».

«Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ''τραβάτε με κι ας κλαίω''. Δεν θέλουμε, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Δεν ξαναστηρίζουμε κανένα νομοσχέδιο. Η ΝΔ ψήφισε σειρά νομοσχεδίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε. Η αντιπολίτευση ως θεσμικά δρώσα μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις που είναι χρήσιμες για τον τόπο. Και καλεί τώρα την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών τους».

Παράλληλα τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι δέσμιος συμφερόντων. Η κυβέρνηση δεν έχει επιχειρήματα. Το πιο απλό που μπορεί να κάνει είναι να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Βλέπουμε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να απαντήσει στα ουσιώδη».

Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε και για την ταυτότητα αλλαγής φύλου: «Πλέον τοποθετείται κάποιος με βάση τους κανόνες της κοινωνίας. Η κοινωνία αλλάζει. Τη δεκαετία του 70' ήταν ένα θέμα ταμπού. Τώρα είναι αλλιώς. Αυτό δηλώνει ότι βλέπουμε μια πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι διαλύσουμε κοινωνικές δομές χιλιάδων χρόνων. Είναι άνθρωποι με δικαιώματα, σύνανθρωποι και συμπολίτες μας. Ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται στο πλαίσιο της κοινωνίας στην οποία ζούμε».

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Η Νέα Δημοκρατία στο σύμφωνο συμβίωσης απέδειξε τη λογική της. Δηλοί ότι είναι ένα κόμμα που δεν λειτουργεί με αυστηρότητα στη νόρμα του. Οι ΑΝΕΛ είναι μία έτσι, μια αλλιώς. Όταν έρχεται η ώρα, ανακρούουν πρύμναν. Τώρα έχουν δεύτερες σκέψεις για πράγματα που παλιά απέρριπταν. Είναι γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας.  Δεν δένονται όλοι με την καρέκλα. Αν έχεις μια πορεία διαυγή, δεν δένεσαι με την καρέκλα».

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: