19.7.17

Αυστηρότερες ποινές για τους ταραξίες των γηπέδων...

ΓήπεδοΣτην αυστηροποίηση των ποινών για όσους συμμετέχουν σε επεισόδια στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων προσανατολίζεται η Πολιτεία. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που χθες είχε...
συναντήσεις με εκπροσώπους της UEFA, τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών και εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ., προετοιμάζει το νέο πλαίσιο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το Νοέμβριο.

Οι σημαντικότερες αποφάσεις 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού συμμετείχε ο πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού «think tank» για θέματα ασφαλείας στο ποδόσφαιρο, David Bohannan, ο επικεφαλής θεμάτων ασφαλείας της UEFA, Marc Timmer, ο επικεφαλής ομοσπονδιών της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλος, ο αθλητικός εισαγγελέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο προϊστάμενος του κλάδου τάξης ΑΕΑ, Δημήτριος Αθανασόπουλος και ο επικεφαλής του τμήματος αθλητικής βίας της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Φαββατάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν αφορούν στην επαναφορά του ιδιώνυμου για το αδίκημα της συμμετοχής σε επεισόδια στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων. Στην τροποποίηση του «νόμου Κοντονή» σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα του υφυπουργού Αθλητισμού να αναβάλει αγώνες ή αγωνιστικές και να αναστέλλει διοργανώσεις και στη διατήρηση των διοικητικών προστίμων που ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού μπορεί να επιβάλει παράλληλα με τις ποινές των πειθαρχικών οργάνων, όπως ορίζει η αθλητική νομοθεσία.

Σύμφωνα με το SDNA, σε ότι αφορά το ιδιώνυμο θα ισχύει διαρκές αυτόφωρο, ώστε ακόμη και αν ο ταραξίας συλλαμβάνεται κάποιες μέρες μετά την τέλεση του αδικήματος, θα οδηγείται απ’ ευθείας στο δικαστήριο και θα εκδικάζεται άμεσα η υπόθεσή του.

Το νομοθετικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί, θα περιλαμβάνει ολιγοήμερες ποινές φυλάκισης, αλλά ταυτόχρονα θα επιβάλλονται και παρεπόμενες ποινές που θα ισχύουν μετά την αποφυλάκιση, όπως η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα την ώρα του αγώνα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: