31.7.17

Συνέχεια στην κόντρα με Χ. Αθανασίου από Δ. Παπαγγελόπουλο...

Την κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, με αφορμή δημοσίευμα της...
εφημερίδας Documento, συντηρεί σε υψηλούς τόνους ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Εκτός από μεγάλη απρέπεια, είναι πράξη αισχίστης δειλίας και απόδειξη μέγιστου πανικού η προσπάθεια του κ. Αθανασίου να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών που του εισηγήθηκε ο ίδιος», σημειώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος. 

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι «ο κ. Αθανασίου ως πρώην υπουργός, πρώην ανώτατος δικαστής και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει και πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός με τον ύπατο πολιτειακό θεσμό».

«Ελπίζω όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως η Νέα Δημοκρατία να καταδικάσουν την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Αθανασίου στο σύνολό της», καταλήγει.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο έγιναν αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών κατόπιν εισηγήσεων του κ. Αθανασίου στο Συμβούλιο Χαρίτων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σχετικά με τον βίο και την πολιτεία του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, Χαράλαμπου Αθανασίου, που περιλάμβαναν από αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών, κατόπιν εισηγήσεών του στο (διορισμένο από τον υπουργό Δικαιοσύνης) Συμβούλιο Χαρίτων, μέχρι την αλλαγή του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, δημιουργεί και νέα ερωτήματα, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε εκείνα της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία παραμένουν ακόμα αναπάντητα». 

«Η Ν.Δ. και ο κ. Αθανασίου προσωπικά, που αυτοπροβάλλονται ως προστάτες της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, και ομνύουν στη νομιμότητα, οφείλουν να δώσουν, αυτή τη φορά, συγκεκριμένες απαντήσεις στους πολίτες», συμπλήρωσε.

Ακολούθησε οργισμένη αντίδραση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, συνειδητό ψεύδος και αλητεία.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους κ. Παρασκευόπουλο και Κοντονή, να διερωτηθούν α) ποιος είναι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε κατάδικους και β) πόσες τέτοιες χάρες έχουν υπογράψει οι ίδιοι, πυροδοτώντας την αντίδραση του πρώτου...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: