31.7.17

Bloomberg: Οι δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα δεν έχουν τελειώσει ακόμη...

Οι δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υπενθυμίζει το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο κάνει ειδική αναφορά στις...
εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις που καλείται να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Παρά τη δημοσιονομική πρόοδο, επισημαίνει επίσης το αμερικανικό δημοσίευμα, η χώρα έχει δείξει λίγα πράγματα ως προς την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Και συνεχίζει στο ίδιο πλαίσιο: «Οι απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα απειλούν να καταστήσουν εκρηκτική την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, καθώς το κόστος της οικονομικής κρίσης είναι δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις».

Οι εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων, όπως τονίζει το Bloomberg, εξαρτώνται πλέον από την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι Ελλάδα και πιστωτές έχουν συμφωνήσει να υλοποιηθούν 140 μεταρρυθμίσεις και επιπλέον 100 πρόσθετες δράσεις, ώστε η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα εναπομείναντα 26,9 δισ. ευρώ του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018.
Στο δημοσίευμα αναγράφονται όλες οι μέχρι στιγμής, μεγάλες διαρθρωτικές τομές, όπως η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. «Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο εισόδημα ενός μέσου νοικοκυριού» σχολιάζει ο Γεράσιμος Μοσχονάς, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Επίσης, το πρακτορείο Bloomberg κάνει ειδική μνεία στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, επικαλούμενο ως παράδειγμα την περίπτωση του Ελληνικού, αλλά και στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: