31.7.17

Τεράστια πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τεράστια πυρκαγιά στα Καλύβια ΑττικήςΔήμαρχος Σαρωνικού: «Η φωτιά είναι μεγάλη ίσως γίνει επικίνδυνη»...

Βίντεο...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καλύβια Θορυκού στην Αττική. Σύμφωνα με...
πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 17:00 το απόγευμα και εξαπλώθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς λόγω των δυνατών ανέμων.

Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 27 οχήματα ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύουν δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές δήμων της περιοχής, ενώ τις προσπάθειές τους συνδράμουν από αέρος τέσσερα ελικόπτερα.

Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια τα οποία μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν, ωστόσο ο δυνατός άνεμος δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας στο newpost.gr ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης τόνισε: 

«Η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη. Αν δεν καταφέρουμε να την ελέγξουμε στο επόμενο μισάωρο, θα κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές. Όλα τα μέσα  του δήμου είναι στη φωτιά, έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή όμορων δήμων. Η πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο με 15 οχήματα. Έχουμε ζητήσει και εναέρια μέσα τα οποία μας λένε ότι έρχονται. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν καθυστερήσει, όμως η φωτιά είναι μεγάλη και οι βοριάδες πολύ έντονοι και η κατάσταση ίσως γίνει επικίνδυνη».

Σε δηλώσεις της στο newpost.gr η κυρία Νεκταρία Καρίτσα, κάτοικος Καλυβίων τόνισε: «Γύρω στις 5 το απόγευμα είδαμε καπνό και ειδοποιήσαμε αμέσως την πυροσβεστική. Δεν καταλάβαμε σε ποιο σημείο ακριβώς ξέσπασε η φωτιά, σίγουρα η πυροσβεστική θα μπορέσει να εντοπίσει καλύτερα την πρώτη εστία. Επικρατεί ψυχραιμία στην περιοχή και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά»

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Βάρης –Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε:« Οι άνεμοι δεν βοηθάνε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σήμερα η Πολιτική Προστασία Αττικής είχε δώσει βαθμό επικινδυνότητας είκοσι(δηλαδή πάρα πολύ υψηλή). Προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια στην περιοχή μας αλλά είμαστε σε ετοιμότητα και εάν χρειαστεί θα κάνουμε εκκένωση των σπιτιών. Κάνω έκκληση να μην εμπλακούν οι μη εκπαιδευμένοι συμπολίτες μας με την πυρκαγιά. Υπάρχει κίνδυνος για τους ίδιους ας αφήσουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς στους ειδικά εκπαιδευμένους για αυτό πυροσβέστες. Νομίζω πως η συνεργασία μας με όλους τους συντελεστές θα είναι πολύ καλή και θα αποτρέψουμε στο να φτάσει η φωτιά μέσα σε κατοικημένες περιοχές»...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: