31.7.17

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Καλύβια...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Καλύβια Θορικού Αττικής, ενώ από τη μάχη με τις φλόγες αποχώρησαν τα εναέρια μέσα. Ενισχυμένες είναι οι...
επίγειες δυνάμεις προκειμένου να συγκρατήσουν την πυρκαγιά και να μην απειληθούν κατοικίες. Η πυρκαγιά άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας από την περιοχή Τενέδου και Ιόλης στα Καλύβια και επεκτάθηκε προς τη Σαρωνίδα.

Οι επίγειες δυνάμεις είναι ενισχυμένες και συγκεκριμένα τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα. Στο έργο τους συνδράμουν 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντές, 14 υδροφόρες και 8 υδροφόρες της Περιφέρειας.

Το δυτικό κομμάτι στα Καλύβια εκεί που άρχισε η πυρκαγιά, παρουσίαζε στις 19.25 καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, το νοτιοανατολικό είναι σε εξέλιξη με κατεύθυνση τη Σαρωνίδα χωρίς να κατευθύνεται προς τα σπίτια.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στην ΕΡΤ, είναι πολλά τα μέτωπα, ωστόσο, μικρότερα από ό,τι αρχικά, ενώ η πυρκαγιά καίει πάνω από τη Σαρωνίδα, «καίγεται ο λόφος πίσω από τη Σαρωνίδα» όπως είπε και πρόσθεσε ότι «έχει κατεύθυνση προς την Ανάβυσσο πιστεύουμε ότι δεν θα πάει προς τα εκεί». 

Ενεργό μέτωπο υπάρχει στην περιοχή του Μελισσουργού με κατεύθυνση προς την Ανάβυσσο. 

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης κάλεσε τους περίοικους και τους περαστικούς να μην παρακωλύουν την κίνηση των πυροσβεστικών μέσων με άσκοπες μετακινήσεις. Όπως είπε η προσπάθεια είναι να προστατευθούν τα σπίτια και υπογράμμισε ότι η πυρκαγιά έχει κρατηθεί μακριά από κατοικημένες περιοχές...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: