31.7.17

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Σαμαρά...

στην Κίνα...

Δείτε τις φωτογραφίες...

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, στη διάρκεια του οποίου κατόπιν...
σχετικής επίσημης πρόσκλησής του από τον Κινέζο πρωθυπουργό, συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Cosco κ. Xu Lirong.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους ο κ.Σαμαράς ενημερώθηκε για τον επενδυτικό σχεδιασμό της Cosco, με ιδιαίτερη έμφαση σε ότι αφορά στην Ελλάδα.
Ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε ακόμη με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. της Κίνας κ. Guo Yezhou, με τον οποίον συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας, ζήτημα που θα απασχολήσει το επικείμενο συνέδριο του Κ.Κ. της Κίνας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 
Ο τέως πρωθυπουργός πραγματοποίησε ακολούθως συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων κ. Wu Hailong.

Ακολούθως ο κ.Σαμαράς μετέβη στην πόλη Kubuqi της Κινεζικής Μογγολίας, προκειμένου να μετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην 6η διεθνή σύνοδο Kubuqi για τον έλεγχο της Ερημοποίησης.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα εξής:
«Φανταστείτε ερήμους ή περιφέρειες με άγονα εδάφη να μετατρέπονται σιγά-σιγά σε εύφορες περιοχές… Εδώ στην Εσωτερική Μογγολία, ή ευρύτερα στην Ασία
ή στη Βόρειο Αφρική, ή στην Αραβική Χερσόνησο, ή στο Ισραήλ. Έχουν υπάρξει αρκετές επιτυχείς προσπάθειες μέχρι στιγμής. Πρέπει να μοιραστούμε τις εμπειρίες τους, να μάθουμε από αυτές και να χτίσουμε πάνω τους, να τις πάμε πιο πέρα……»
« Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις υπερβαίνουν και ξεπερνούν τα έθνη και τα εθνικά κράτη! Ασφαλώς!
Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα εθνικά κράτη είναι ξεπερασμένα!Οι περιβαλλοντικές φιλοδοξίες σε παγκόσμια κλίμακα, δεν καθιστούν τα εθνικά κράτη «ξεπερασμένα”!
Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε η «παγκοσμιότητα» να εκληφθεί ως «εχθρός» ή ως «απειλή», για τα έθνη και τα εθνικά κράτη.
Τέτοιου χαρακτήρα «αντι-εθνική» παγκοσμιοποίηση είναι μορφή εξτρεμισμού κατά τη γνώμη μου. Δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε στα σοβαρά πως πρέπει να στηρίξουμε την βιοποικιλότητα της φύσης σε όλη τη γη και την ίδια στιγμή να ‘καταστρέφουμε’ τις εθνικές διαφορετικότητες σε όλο τον κόσμο!»
«Η έννοια της “Αρμονίας” είναι κεντρική στον Ελληνικό Πολιτισμό!
Γνωρίζω πως είναι επίσης κεντρική και στον Κινεζικό Πολιτισμό.
Σε αυτό, όπως και σε τόσα άλλα, μοιάζουμε πολύ. Αλλά η «Αρμονία» δεν είναι στατική έννοια. Είναι εξαιρετικά δυναμική. Χαρακτηρίζει μια εξελικτική αλυσίδα με εσωτερική ισορροπία και συνεχείς εξισορροπήσεις.
Ο,τιδήποτε σπάει αυτή την εξελικτική αλυσίδα, ο,τιδήποτε ανατρέπει τις ισορροπίες της, καταστρέφει την Αρμονία! Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος, που κάθε μορφή εξτρεμισμού και ακρότητας, είναι ταυτόχρονα, αντι-Περιβαλλοντική και αντί-Κοινωνική!»...


aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: