31.7.17

Άρχισε η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου...

Άρχισε η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου - Το αδιαχώρητο στα λιμάνιαΤο αδιαχώρητο στα λιμάνια...

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα λιμάνια της Αττικής, καθώς άρχισε η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου. 

Σύμφωνα με...
στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, μόνο το Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 25 αναχωρήσεις πλοίων και μετακινήθηκαν 30.558 επιβάτες. Χθες, ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις 12 το βράδυ 23 αποχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά.

Στη Ραφήνα, το Σάββατο έγιναν 16 αναχωρήσεις πλοίων που μετέφεραν 11.769 επιβάτες, ενώ στον ίδιο αριθμό κυμάνθηκαν και χθες οι αναχωρήσεις πλοίων. Τέλος, από το Λαύριο έγιναν έξι αναχωρήσεις πλοίων με 2.752 επιβάτες και άλλοι τόσοι αναμένονται να αποχωρήσουν και χθες μέχρι αργά το βράδυ.

Την Παρασκευή, η κίνηση στα λιμάνια ήταν εξίσου αυξημένη, με 21.039 επιβάτες για τα νησιά του Αιγαίου και 4.561 για νησιά του Αργοσαρωνικού να αποχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά.

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε η κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, από την πρώτη του μηνός μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιουλίου είχαν αναχωρήσει συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό νησιά του Αιγαίου 773.288 επιβάτες και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 227.899 επιβάτες. Με προορισμό νησιά των Κυκλάδων, κατά την ίδια περίοδο, αναχώρησαν 264.675 επιβάτες από το λιμάνι της Ραφήνας και 71.885 επιβάτες από το λιμάνι του Λαυρίου.

Βάσει πληροφοριών από ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», η πληρότητα τις επόμενες μέρες αναμένεται να αγγίξει το 100%. Λόγω του συνωστισμού που προκαλείται τις τελευταίες μέρες στα λιμάνια, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες συμβουλεύουν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους νωρίτερα από τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία. Παράλληλα, το Λιμενικό Σώμα καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την ώρα αποβίβασης, λόγω αυξημένης κίνησης περιμετρικά των λιμανιών.

Πληρότητα

Πάντως, δεν είναι μόνο τα νησιά που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον, καθώς υψηλά ποσοστά πληρότητας καταγράφονται και σε ηπειρωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων, οι παραδοσιακά αγαπημένοι νησιωτικοί προορισμοί του Αιγαίου, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ρόδος, έχουν πληρότητα από 80% και πάνω.

Στην Κρήτη, αν και κάθε χρόνο το νησί τραβάει το ενδιαφέρον των τουριστών, η πληρότητα κινείται σε διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με την περιοχή, με τα Χανιά και τον Αγ. Νικόλαο να αγγίζουν το 80%. Μεγαλύτερη κίνηση καταγράφουν τα νησιά του Ιουνίου, με Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα να ξεπερνάνε το 85%.

Αντίστοιχα, οι ηπειρωτικοί προορισμοί τα Σύβοτα, η Πρέβεζα, η Ναύπακτος, η Νεάπολη Λακωνίας και το Ναύπλιο βρίσκονται στην κορυφή σε αυτές τις λίστες με πληρότητα να φτάνει ακόμα και το 100%...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: