31.7.17

Συνεχίζονται τα «λουκέτα»...

Σε Σαντορίνη και Μύκονο ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ - Συνεχίζονται τα «λουκέτα» - MediaΣε Σαντορίνη και Μύκονο ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ...

Σύντομη επίσκεψη σε Σαντορίνη και Μύκονο θα πραγματοποιήσει αύριο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, όπου...
θα έχει επαφές με τις τοπικές αρχές και με επαγγελματίες των δύο νησιών.

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ θα αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης για τη Σαντορίνη, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, καθώς και με εκπροσώπους από τον εμπορικό σύλλογο και από τους κλάδους της εστίασης και των ξενοδοχείων. Στην Αθήνα θα επιστρέψει το μεσημέρι και ακολούθως θα μεταβεί στη Μύκονο για ανάλογες συναντήσεις.

Σκοπός των επαφών θα είναι να ακούσει τα προβλήματα των εκεί επαγγελματικών ενώσεων και να επισημάνει ότι στόχος της ΑΑΔΕ δεν είναι η αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά η αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης, ειδικά σε περιοχές με ανοδική τουριστική κίνηση και υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.

Ο κ. Πιτσιλής, τον οποίο θα συνοδεύει ο φορολογικός περιφερειάρχης Πειραιά και Νήσων Ρήγας Μπάρκουλας, θα ζητήσει παράλληλα να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους επαγγελματίες, προκειμένου να επιλύονται τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

Εν των μεταξύ, σωρεία παραβάσεων, οι οποίες αφορούν κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων, προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησαν σε τουριστικά θέρετρα και άλλες περιοχές της χώρας τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία της ΑΑΔΕ. Επιβλήθηκαν, με βάση τη νομοθεσία, ποινές για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα έως και 96 ώρες.

Συγκεκριμένα:

-«Λουκέτο» για 48 ώρες μπήκε σε ένα από τα μεγαλύτερα και κοσμικότερα beach bars του πρώτου «ποδιού» της Χαλκιδικής. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του καταστήματος ανήρτησαν στο Facebook πως «είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι λόγω κάποιων δυσχερών καταστάσεων, των οποίων δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη, το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό Κυριακή 30/07 και Δευτέρα 31/07. Σας ζητούμε συγγνώμη και ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόηση σας! Κοντά σας από την Τρίτη 1 Αυγούστου».

-Στη Θάσο, μέσα σε 24 ώρες οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν 16 παραβάτες, με συνολικά 156 παραβάσεις. Μπήκαν 48ωρα «λουκέτα» σε τέσσερα μεγάλα beach bars, σε δύο μπαρ της φημισμένης παραλίας marble beach και σε ένα στην πρωτεύουσα του νησιού, στον Λιμένα.

-Στην Κομοτηνή, επιβλήθηκε «λουκέτο» 96 ωρών σε νυχτερινό κέντρο.

-Στη Μύκονο, μπήκε 48ωρο «λουκέτο» σε ψητοπωλείο κοντά στο Αεροδρόμιο.

-Στις Σπέτσες, μπήκαν 48ωρα «λουκέτα» σε δύο ταβέρνες.

-Στην Πάτρα, σε επιχείρηση Εμπορίου και Επεξεργασίας Μετάλλων εντοπίστηκε με τη μέθοδο κλειστής αποθήκης η μη έκδοση παραστατικού πώλησης για 16,6 τόνους χαλκού συνολικής αξίας 83.490 ευρώ. Μπήκε «λουκέτο» για 48 ώρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εις βάθος έλεγχος σε παλαιότερες χρήσεις...

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: