31.7.17

«Εθνικό έγκλημα»...


«Το να το συζητούν σοβαρά, να το διαπραγματεύονται, να κάνουν αυτού του είδους τον κωμικό σχεδιασμό, όπως αποδεικνύεται από τα...
sms, είναι πράξεις που συνιστούν ένα εθνικό έγκλημα», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM, εξαπολύοντας συνολική επίθεση στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, σε σχέση με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, είπε ότι «αυτό που συζητείται σήμερα και αύριο στη Βουλή είναι η καθολική οπισθοδρόμηση της ανώτατης εκπαίδευσης».

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η διαδικασία με την έκδοση του ομολόγου και όλη η συζήτηση για το χρέος «δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μικρή ουρά της μεγάλης επέμβασης που κάναμε το 2012». «Όλα αυτά τα είχαν συκοφαντήσει, τα είχαν απαξιώσει, τα είχαν νοθεύσει» είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «τεράστια ζημία εις βάρος των εθνικών συμφερόντων» και για υπονόμευση της προοπτική της χώρας.

Υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θα είχε βγει από το δεύτερο μνημόνιο στις αρχές του 2015, θα είχε περάσει στην άλλη φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής με πολύ πιο ήπιους όρους εποπτείας, θα είχε επανέλθει στις αγορές με συστηματικό τρόπο και με πολύ καλύτερα επιτόκια, με πολύ μικρότερες αποδόσεις, με χαμηλότερο κόστος για τη χώρα», και ότι «η χώρα θα είχε αποφύγει αυτή τη συνεχή μάχη επιβίωσης, αυτό το συνεχές παίξιμο με τη φωτιά, αυτό το σύρσιμο πάνω στον γκρεμό, στο χείλος του γκρεμού που ζούμε τα τελευταία χρόνια». «Η παρουσία της κυβέρνησής του είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα, μεγαλώνει τον κίνδυνο της χώρας, τον πολιτικό κίνδυνο για την οικονομία», συνέχισε, προσθέτοντας ότι με «βλαπτικό για το εθνικό συμφέρον τρόπο» ο πρωθυπουργός ανοίγει όλα τα άλλα μέτωπα, στην παιδεία, τους θεσμούς, την εξωτερική πολιτική.

Ερωτηθείς πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα εκείνης της διακυβέρνησης Τσίπρα - Βαρουφάκη, είπε πως «τα θέματα που αφορούν τη δικαιοσύνη θα τα χειριστεί η δικαιοσύνη» και ότι «τα θέματα που αφορούν τη Βουλή και τις ευθύνες των μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού θα τα χειριστεί η επόμενη Βουλή, ξεκινώντας από μία εξεταστική επιτροπή».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την Παιδεία, είπε ότι «είναι στην πραγματικότητα η κατάργηση της προοπτικής να έχει η Ελλάδα ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, ανταγωνιστικό για τα διεθνή δεδομένα, ένα πανεπιστήμιο ερευνητικό υψηλών προϋποθέσεων, ένα πανεπιστήμιο το οποίο δίνει πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους οι οποίοι έχουν ένα πραγματικό αντίκρισμα για την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα»...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: