2.7.17

Λίγο πανί, λίγο θάλασσα και η σανίδα μου...


Σίγουρα όταν κάποιοι ακούν τις λέξεις «ελληνικό καλοκαίρι» το πρώτο πράγμα που σκέφτονται (ειδικά αν είναι ξένοι) είναι ούζο, σουβλάκι και greek mousaka. Δε λέμε, πολύ ωραία όλα αυτά, όμως...
η Ελλάδα και το καλοκαίρι της είναι κάτι πολύ παραπάνω. 
Είναι ο υπέροχος ήλιος της, οι αμμουδερές παραλίες της, η μαγευτική φύση, οι φιλόξενοι άνθρωποι, η διάθεση και η ενέργεια που αρχίζουν να ανεβαίνουν σιγά - σιγά με το που αλλάζει η ώρα και το φως της ημέρας κυριαρχεί. Ήλιος, θάλασσα, κύμα και αέρας... Οι βασικοί πρωταγωνιστές του ελληνικού καλοκαιριού έχουν βάλει τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη των action watersports, που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.
Εμείς, ψάξαμε, ρωτήσαμε, μάθαμε και σου τα παρουσιάζουμε. Άλλωστε το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε. Surfing ή κυματολίσθηση Πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύουν το surfing με το windsurfing, όμως πρόκειται για δύο διαφορετικά αθλήματα. Το surfing είναι αυτό με τη σανίδα (χωρίς πανί, αετούς κλπ).  
 Αν και ακόμα περισσότεροι αναρωτιούνται πώς μπορεί κάποιος να καβαλάει κύματα στην Ελλάδα, παρόλα αυτά το surfing έχει πολλούς fans στη χώρα μας. 
Εντάξει, μη φανταστείς πως θα δεις τα τεράστια κύματα της Χαβάης ή των Μαλδιβών, όμως τα spots της χώρας μας είναι πολλά και αρκετά υποσχόμενα! Αυτά που χρειάζεσαι είναι μια σανίδα, μια καλή στολή (ανάλογα με την εποχή), ένα pad για να μην γλιστρούν τα πόδια σου, ένα leash που δένει το πόδι σου με τη σανίδα και πολλή βενζίνη για να βρεθείς εκεί που το «βγάζει». Όπως όλα τα σανιδοαθλήματα, είναι πολύ παιχνιδιάρικο και εντυπωσιακό και μπορείς να ridάρεις σχεδόν όλο το χρόνο!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ

 Πηγή lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: