23.7.17

Κυβερνητικά πυρά κατά της Δικαιοσύνης...

Πάνος Σκουρλέτης
Για κύκλους της Δικαιοσύνης που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του (Real News), σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν είναι...
υπεράνω κριτικής».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση «Προς τι η ολομέτωπη επίθεση στη Δικαιοσύνη; Εκτιμάτε, όντως, ότι δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση; Ότι, π.χ., σας εμποδίζει να κυβερνήσετε, όπως τονίζουν στελέχη σας;», ο Πάνος Σκουρλέτης απαντά:

«Μήπως το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί ορισμένοι κύκλοι της δικαιοσύνης κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και υπερβαίνουν τα όρια της εξουσίας τους; Το σκηνικό σήμερα δεν διαμορφώνεται από τη μια με το πολιτικό σύστημα με τις παθογένειές του και από την άλλη τη δικαστική εξουσία, η οποία λειτουργεί άψογα. Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν παντού. Το σίγουρο είναι πως κινείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, προφανώς και η δικαστική εξουσία. Με απόλυτο σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, πρέπει ο καθένας να κινείται εντός των συνταγματικών ορίων του».

Στο ίδιος ύφος και του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «υπερσυντηρητικό θύλακα μέσα στη Δικαιοσύνη, ο οποίος στην πραγματικότητα επιχειρεί να επέμβει στη νομοθετική και πολιτική εξουσία».

Οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είπε (ΑΠΕ-ΜΠΕ), «η Δικαιοσύνη χάνει σε κύρος και σε αξιοπιστία και γίνεται ανοικτά πολιτικοποιημένη, ταξική και κοινωνικά άδικη, άρα απονομιμοποιείται».

«Εμείς θέλουμε και αγωνιούμε καθημερινά ώστε να επιστρέψουμε στην κοινωνία όσα στερήθηκε με τη λιτότητα και τη συρρίκνωση της δημοκρατίας», σχολίασε. «Η αξιωματική αντιπολίτευση αγωνίζεται να επιστρέψει στους κύκλους της διαπλοκής και του βαθέος συστήματος όσα η κυβέρνηση αφαιρεί από αυτούς».

Σχολιάζοντας τη νέα αντεργατική απόφαση του Αρείου Πάγου ο Παύλος Πολάκης έγραψε στο facebook για «βαθιά ταξική απόφαση υπέρ των εργοδοτών».

«Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης που “δαγκώνει τους αδύναμους” και πείτε μου για αστοιχείωτους. Ο σεβασμός κατακτάται, ΔΕΝ απονέμεται», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: