26.7.17

Παρέμβαση Θάνου για τη Δικαιοσύνη με ίσες αποστάσεις...


Θέση για το συγκρουσιακό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με φόντο τη Δικαιοσύνη πήρε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου. Κάλεσε σε κριτική με ευπρεπή τρόπο, αλλά και...
ζήτησε να μπει τέλος και στην ακραία φρασεολογία.

Μιλώντας στον Alpha 989 η κ. Θάνου επισήμανε ότι οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο κριτικής υπογραμμίζοντας, όμως ότι αυτή πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα επιστημονικά και ευπρέπει και όχι με απαξιωτικό για τους δικαστές τρόπο.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τόνισε ότι δεν δικαιολογείται η ακραία φρασεολογία. «Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας. Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών» είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε, ακόμη, ότι η απάντηση του προέδρου του ΣτΕ δεν έπρεπε να έρθει σε τόσο υψηλούς τόνους συμπληρώνοντας ότι «ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του».

Η Βασιλική Θάνου μίλησε και για την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης επισημαίνοντας ότι «αυτή είναι η μεγάλη της παθογένεια. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων. Ορισμένες από τις μεγάλες υποθέσεις καθυστέρησαν ηθελημένα και αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης γιατί είναι υπερβολικός ο χρόνος αυτός». 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: