2.7.17

Πόλεμος για τις εντυπώσεις...

Ο ένας αναζητεί δυνατές επικοινωνιακές νίκες καθ' ότι... αντιπολίτευση. Ο άλλος πρέπει να «μαζέψει» την εικόνα της κυβέρνησής του, που...
τις τελευταίες ημέρες «θάφτηκε» κάτω από τόνους σκουπιδιών. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν κάθε λόγο να επιζητούν μια πειστική εμφάνιση στη Βουλή και για να δείξουν ότι η πολιτική δεν κάνει διακοπές, έστω και αν έχει προηγηθεί ένας καύσωνας.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα με αντικείμενο το αποτέλεσμα του τελευταίου Eurogroup και την κατάσταση της οικονομίας, αποτελεί προφανώς πεδίον δόξης λαμπρό για κάθε πολιτικό σχεδιασμό.

Οι κόντρες κορυφής, ανεξάρτητα από το πόσοι πολίτες συντονίζονται για να τις παρακολουθήσουν, βγάζουν ωραίους τίτλους, που μετατρέπονται σε ακόμα καλύτερα πρωτοσέλιδα, εντυπωσιακές τηλεοπτικές ατάκες που μπορούν να συμπυκνώσουν σε μερικές φράσεις την πολιτική αντιπαράθεση της τρέχουσας συγκυρίας. Έτσι τα επιτελεία των κομμάτων έχουν πολλούς και καλούς λόγους να επενδύσουν σε μια συζήτηση υψηλών πολιτικών προσδοκιών.

Η είδηση δύσκολα θα βγει, ωστόσο μια καλή εμφάνιση στην ολομέλεια δίνει πόντους στις δημοσκοπήσεις, χώρια που αποδεικνύει ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης δίνουν τη δέουσα σημασία στην κοινοβουλευτική διαδικασία...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: