2.7.17

Να ζητάμε εκλογές ή να μη ζητάμε;..

Δίλημμα τύπου Αμλετ ταλανίζει τη Ν.Δ.: Να ζητάμε εκλογές ή να μη ζητάμε; Και πόσο αποτελεσματικό είναι το ένα ή το άλλο αφήγημα στην...
εκλογική μας πελατεία; Πληροφορίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρουν τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη διχασμένους και χωρισμένους σε δύο «αντίπαλα» στρατόπεδα.

Από τη μια πλευρά, εκείνων που εισηγούνται ότι το αίτημα των εκλογών πρέπει να βρίσκεται στην καθημερινή επικοινωνιακή ατζέντα του Κυρ. Μητσοτάκη, λέγεται ότι βρίσκεται ο επικοινωνιακός σύμβουλος του προέδρου, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Και από την άλλη, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. -κατά πολλούς και alter ego του προέδρου- Μακάριος Λαζαρίδης. Καθοριστικό ρόλο πάντως παίζει και ο αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης, που ακολουθεί τη δική του προσωπική ατζέντα -κατά ορισμένους φτιάχνει τον δικό του στρατό μέσα στο κόμμα- και δεν είναι λίγες οι φορές που υποχρεώνει την ηγεσία να τον «ακολουθεί».

Γεγονός είναι πως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τα επώδυνα μέτρα που αυτή συνεπάγεται, αλλά η εφαρμογή τους θα αρχίσει από 1/1/2019, το αφήγημα των εκλογών μοιάζει να αδυνατίζει.

Οι εισηγούμενοι να μη συζητείται-ζητείται σε καθημερινή βάση διατείνονται πως η κυβέρνηση έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι και είναι εκείνη που θα καθορίσει τον χρόνο των εκλογών ούτως ή άλλως. Συνεπώς δεν έχει κανένα νόημα η Ν.Δ. να το επαναφέρει σε καθημερινή βάση.

Θεωρούν μάλιστα πως, όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. παραμένει στη διακυβέρνηση υφίσταται καθημερινή φθορά, που σημαίνει ότι, όσο καθυστερεί η διενέργεια των εκλογών, θα πέσει σαν ώριμο φρούτο.

Η άλλη πλευρά θεωρεί ότι η καθημερινή επαναφορά του αιτήματος έχει ανταπόκριση στην κοινωνία η οποία έχει πλήρως απογοητευτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., επιθυμεί την αλλαγή και πιστεύει ότι η Ν.Δ. ως «αυθεντική έκφραση του νεοφιλελευθερισμού» θα εμπιστευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμη κι αν οι εκλογές γίνουν αύριο το πρωί.

Σε όλα αυτά υπάρχουν λέγεται και οι εισηγήσεις ο Κ. Μητσοτάκης να «τα σπάσει» με το λεγόμενο καραμανλικό στρατόπεδο. Οι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό, αν όχι και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, είναι πιο μετριοπαθείς και παθαίνουν αλλεργία ακόμη και στο άκουσμα του ονόματος του Αδώνιδος Γεωργιάδη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: