21.9.15

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα...

...αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις...
Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα μπορεί και πάλι να αναπτυχθεί εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο πακέτο διάσωσης, ακόμη και αν οι βραχυπρόθεσμες προβλέψεις δείχνουν ύφεση, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στο...
Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου.



«Εξακολουθεί να υπάρχει προοπτική ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντομπρόβσκις αναφερόμενος στην Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Εάν οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο νέο πρόγραμμα του ESM εφαρμοστούν σωστά, η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί και πάλι πολύ γρήγορα».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η χώρα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα τις δεσμεύσεις της για να επιστρέψει στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ανέφερε δε ότι η νομισματική ζώνη πρέπει επίσης να ενεργεί ως σύνολο για να μειωθεί μακροπρόθεσμα το βάρος του χρέους της και να ενισχυθούν τα θεμέλια του ευρώ.

«Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εξετάσει την αλλαγή της Συνθήκης», επισήμανε ο Ντομπρόβσκις.

Οι κυβερνήσεις, οι νομοθέτες και οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα πρέπει να στηρίξουν την εξέλιξη του ευρώ, παράλληλα με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια να κατευθύνουν και να ελέγξουν πλήρως την ευρωπαϊκή οικονομία μέσω των κεντρικών θεσμών στις Βρυξέλλες θα αποτύχει», είπε.

πηγη newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: