30.9.15

Με το βλέμμα στον Μεϊμαράκη...

Με τρεις σίγουρες υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του κόμματος συνεχίζεται η κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν ήδη πάρει θέση μάχης και μέχρι την Παρασκευή μένει να δούμε αν...
θα υπάρξουν κι άλλα πρόσωπα που θα θελήσουν να θέσουν υποψηφιότητα.
Εν αναμονή της απόφασης Μεϊμαράκη

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει καταλήξει ακόμη εάν θα θέσει υποψηφιότητα, παρά το γεγονός ότι δημοσίως έχει τη στήριξη μεγάλου αριθμού των βουλευτών.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης Δεν ανοίγει τα χαρτιά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Θα ήταν εύκολο να πω το "ναι" ή το "όχι", όμως το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφαση μου θα την ανακοινώσω την ώρα που εγώ θα κρίνω», τόνισε σήμερα σε δημοσιογράφους.

Για τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί και ειδικότερα για τον Άδ. Γεωργιάδη, είπε ότι «όλοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για υποψηφιότητες είναι φίλοι μου, τους σέβομαι, τους εκτιμώ και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση και αν βρεθούν».

Ωστόσο, ήταν αιχμηρός για τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο επιβεβαιώνοντας και δημοσίως τα όσα έλεγαν συνεργάτες του περί δυσφορίας του απέναντι στο συγκεκριμένο στέλεχος.

«Δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες, τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι απλό μέλος της επιτροπής και προεδρεύει» είπε ο Ευ. Μεϊμαράκης και συνέχισε με νόημα: «Η στάση κανενός δεν με ενοχλεί... Από 'κεί και πέρα έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες καθενός».
Συγκεντρώνει υπογραφές ο Άδωνις

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη συγεντρώσει 14 από τις 50 απαιτούμενες υπογραφές. Υποστήριξε ότι «δεν θέλει υπογραφές "διασήμων"», ενώ ερωτηθείς για το αν θα έχει τη στήριξη του Μάκη Βορίδη, απάντησε: «Ο Μάκης είναι φίλος μου χρόνια, είχαμε κοινή διαδρομή, όμως δεν είμαστε ομάδα, δεν είμαστε το ίδιο πολιτικό πρόσωπο. Δεν ξέρω αν θα υπογράψει».

Σημείωσε ότι ο ίδιος «δεν έχει μηχανισμούς». «Είμαι αυτό που βλέπετε» σημείωσε και συνέχισε: «Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Δεν έχω προλάβει να φτιάξω μηχανισμούς, γιατί είχα βιοποριστικά προβλήματα να λύσω για την οικογένειά μου».

Για τυχόν στήριξη στο πρόσωπό του από τον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι «το μείζον αυτής της διαδικασίας είναι μετά από αυτήν να βγει η Ν.Δ. πιο δυνατή. Για να γίνει αυτό πρέπει τους ανθρώπους που σεβόμαστε, και αναφέρομαι στους πρώην προέδρους, να τους αφήσουμε έξω από αυτό. Σε μια ανοιχτή διαδικασία, που θα αποφασίσει ο κόσμος, δεν πρέπει να μπαίνουν στη διαδικασία αυτή» και συμπλήρωσε: «Εγώ θεωρώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του παρήγαν έργο, που δεν έχει αναγνωριστεί και είμαι περήφανος που συμμετείχα σε αυτήν».

Δίνοντας το ιδεολογικό του στίγμα είπε ότι «σε μια χώρα που κάποιος μπορεί να δηλώνει περήφανος αριστερός, δεν μπορεί να δηλώσει δεξιός. Το εκλογικό σώμα ακολουθεί όποιον είναι πιστός στις ιδέες του...Οι διαφορές μεταξύ δεξιού και κεντροαριστερού είναι μηδενικές». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε άνοιγμα στην άκρα δεξιά. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει και δεν θα μπορέσει να έχει καμία σχέση με την Νέα Δημοκρατία».
Ανάγκη ανανέωσης βλέπει ο Μητσοτάκης

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα γερασμένο κόμμα που έχει πάρει διαζύγιο από μεγάλες κατηγορίες πολιτών, δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προέταξε την ανάγκη της ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα λέγοντας ότι «οι νέοι δεν μας ψηφίζουν και δεν μας ακούν».

Για τη διαδικασία εκλογής είπε πως βγάζει «το καπέλο» στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «γιατί πράγματι επειδή δεν είχε τη νομιμοποίηση μιας εκλογής από την ίδια την κοινωνία προφανώς και δεν μπορούσε να κάνει όσα πράγματα ήθελε να κάνει» και εξέφρασε την πρόθεσή του ως πρόεδρος να αλλάξει το καταστατικό προσδιορίζοντας «ότι και ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να έχει θητεία και πρέπει να είναι υπόλογος στο τακτικό συνέδριο κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια».

Είπε ότι σε ένα κεντροδεξιό κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν τόσο οι δεξιοί όσο και οι κεντρώοι, «από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι την παραδοσιακή δεξιά» αλλά πρόσθεσε ότι έχει πρόβλημα με ένα κόμμα στο οποίο κάνουν "κουμάντο" παλαιοί μηχανισμοί. «παραδοσιακές συντεχνίες της ΝΔ, δεν με ενδιαφέρει αυτό» είπε χαρακτηριστικά.
Δεν κατεβαίνει υποψήφιος ο Μπακογιάννης

Τις προθέσεις του σε σχέση με το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μπακογιάννη, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί έστω και παρασκηνιακά, κράτησε αποστάσεις από ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπενθυμίζοντας τη θέση του ως περιφερειάρχης.

«Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο με τον λαό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αυτό το σύμβολο σκοπεύω να το τιμήσω. Την υπογραφή μου σκοπεύω να την τιμήσω. Άλλωστε όταν λέμε ότι είμαστε διαφορετικοί, πρώτ' απ' όλα πρέπει να το αποδεικνύουμε στην πράξη» σημείωσε, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις υπόλοιπες υποψηφιότητες ή ακόμα και τις προσωπικές του προτιμήσεις, αλλά και να καταθέσει άποψη για τα επόμενα βήματα της ΝΔ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: