30.9.15

Υποχρεωτική η χρήση καρτών για το αφορολόγητο από το 2016...


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών, ή χρεωστικών καρτώ,ν για το χτίσιμο του αφορολόγητου από το 2016.
 Παράλληλα σημείωσε πως δεν θα υπάρξει...
φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών.

 
Οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και στόχο θα έχουν να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα, τόνισε μιλώντας στον Παπαδάκη. Και πρόσθεσε πως «οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες».

Για τις αποδείξεις είπε πως για το 2015 θα συνεχίσουμε να τις συγκεντρώνουμε ωστόσο από το 2016 η κυβέρνηση εξετάζει το αφορολόγητο να χτίζεται μόνο με χρήση πιστωτικών καρτών. Ακόμη υπογράμμισε πως για όσους χρησιμοποιούν κάρτα θα προβλέπεται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ τόνισε πως αναζητείται ενίσχυση κινήτρου και για τους επαγγελματίες.


Με αυτόν τον τρόπο και μόνο θα αναγνωρίζονται δαπάνες όπως οι ιατρικές, σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά δήλωσε πως θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ελαφρυντικά μέτρα όπου καταργείται η έκπτωση. Τέλος για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση σημείωσε ότι το θέμα δεν έχει λήξει και ότι εξετάζεται, ενώ προανήγγειλε αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: