30.9.15

"Έφυγα" για τον Άρη...

Ο Σνόουντεν στο παρελθόν εργαζόταν για την κυβέρνηση ενώ τώρα για το κοινό»...
Ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επέστρεψε στο διαδικτυακό...
προσκήνιο μέσω Twitter και μάλιστα, σε μία συμβολική κίνηση, αποφάσισε να «παρακολουθεί» αυτός πλέον την NSA, στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις τελευταίες εντυπωσιακές ανακαλύψεις της NASA.

«Με ακούτε τώρα; (Can you hear me now?)» έγραψε στο πρώτο μήνυμα που ανήρτησε χθες γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας, ο αυτοεξόριστος στη Μόσχα ειδικός στις παρακολουθήσεις.

Αμέσως, το μήνυμά του αναπαρήχθη από τους χρήστες του Twitter, φτάνοντας τις 25.000 φορές μέσα στην πρώτη ώρα. 
Ταυτόχρονα, τον λογαριασμό του, @Snowden, ακολούθησαν άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.
Μάλιστα, απαντώντας σε χρήστη, δεν παρέλειψε να δείξει ότι θέλει να φύγει ακόμη... μακρύτερα, προκειμένου να αποφύγει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. «Πλέον έχουμε νερό στον Αρη! Λέτε να ελέγχουν τα διαβατήρια στα σύνορα; Για ένα φίλο ρωτάω», αστειεύτηκε.
Επίσης, «πίκαρε» και τους πρώην συναδέλφους του, σημειώνοντας ότι στις εγκαταστάσεις της NSA, η παρουσία του στο Twitter σήμανε πανικό. «Εν τω μεταξύ, στο Fort Meade χίλια άτομα μόλις άνοιξαν το Twitter», όπως είπε.
«Στο παρελθόν εργαζόμουν για την κυβέρνηση. Τώρα, εργάζομαι για το κοινό» εξήγησε ο Σνόουντεν που δηλώνει ότι είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Freedom of the Press.
Η επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του λογαριασμού του ήρθε από την διαδικτυακή εφημερίδα Intercept, διευθυντής της οποίας είναι ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, δημοσιογράφος που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ καθώς δημοσίευσε άρθρα βασισμένα στις αποκαλύψεις του Σνόουντεν.
Μάλιστα, όπως ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή, «σύμφωνα με το δικηγόρο του, Μπεν Ουίζνερ, ο ίδιος ο Σνόουντεν θα διαχειρίζεται το λογαριασμό του»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: