30.9.15

Στη συμφωνία παραπέμπει ο Ντράγκι...

για την αναδιάρθρωση του χρέους...

Στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που αποτέλεσε και μέρος της διαδικασίας για την συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς παραπέμπει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Απαντώντας σε...
ερώτηση που κατέθεσε το Νοέμβριο του 2014 ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και συνυπέγραψαν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Μανώλης Γλέζος, Γιώργος Κατρούγκαλος και Σοφία Σακοράφα, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Ντράγκι αναφέρει:

Λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων και της ανάγκης για ενδελεχή ανάλυση της κατάστασης της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δεν ήταν δυνατόν μέχρι σήμερα να απαντήσω στα ερωτήματά σας με την απαιτούμενη ακρίβεια.

Ως προς το περιεχόμενο της ερώτησης υπενθυμίζει ότι η Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), πραγματοποίησε ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, η οποία αποτέλεσε μέρος της διαδικασίας που οδήγησε στην πρόσφατη απόφαση για την παροχή στήριξης σταθερότητας στην Ελλάδα με τη μορφή δανείου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: