30.9.15

Χοντρός καυγάς για την ημερομηνία των εκλογών...

Τι θέλει ο Μειμαράκης, ο Κυριάκος, ο Τζιτζικώστας...


Τα μαχαίρια βγήκαν για ακόμα μία φορά στην Νέα Δημοκρατία. Αιτία η ημερομηνία των εκλογών, καθώς κάθε στρατόπεδο έχει τη δική του πρόταση ανάλογα με...
την στρατηγική του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλει να γίνει η εκλογή στις 18 Οκτωβρίου, που είναι η συντομότερη δυνατή ημερομηνία. Οι λόγοι που επικαλείται προφανείς: ο νυν πρόεδρος έχοντας μαζέψει ήδη μεγάλο αριθμό υπογραφών και παράλληλα έχοντας οικοδομήσει τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά εδώ και καιρό, θέλει άμεσα να τα κεφαλαιοποιήσει στη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα προτείνει άμεση εκλογή η οποία συνεπάγεται και άμεση άσκηση αντιπολίτευσης στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεωρεί πως ο πρωθυπουργός θα αρχίσει πολύ σύντομα να φθείρεται.

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει όσο γίνεται να κερδίσει χρόνο, «σπρώχνοντας» την ημερομηνία των εκλογών στις 15 Νοεμβρίου. Ο πρώην Υπουργός θεωρεί ότι η ο χρόνος μετράει υπέρ του καθώς του δίνει την δυνατότητα να λειάνει τις όποιες γωνίες έχει η υποψηφιότητά του, αλλά και να αναπτύξει την ατζέντα του στα νεανικά κοινά.

Πιο κοντά σε αυτήν την άποψη είναι και ο Απόστολος Τζιτζικώστας που θέλει σίγουρα ένα μήνα προεκλογικής περιόδου για να αποτυπώσει το πολιτικό του στίγμα πανελλαδικά. Από την άλλη ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν έχει πρόβλημα με τις ημερομηνίες Πρωταρχικό του μέλημα είναι η συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών που όπως δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή δεν έχει καταφέρει ακόμα να συγκεντρώσει.

Οσον αφορά την Όλγα Κεφαλογιάννη οι πληροφορίες μας λένε ότι μέχρι το βράδυ θα έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: