30.9.15

Εγκληματική δράση προσώπων καταγγέλλει μέλος της VW...


Το μέλος του συμβουλίου εποπτείας της Volkswagen Όλαφ Λίες, κατήγγειλε στο BBC ότι τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τους ντίζελ κινητήρες, έδρασαν με εγκληματικό τρόπο, ενώ ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι...

η επιρροή του Βερολίνου στις Βρυξέλλες δε θα πληγεί από τις εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Σύμφωνα με τον Όλαφ Λίες, «Οι άνθρωποι που επέτρεψαν να συμβεί αυτό ή που πήραν την απόφαση να εγκαταστήσουν το λογισμικό αυτό, έδρασαν εγκληματικά. Πρέπει να αναλάβουν την προσωπική ευθύνη» . Όπως αναφέρει το μέλος του συμβουλίου εποπτείας της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος είναι παράλληλα και υπουργός Οικονομίας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, «Έγινε τεράστια ζημιά γιατί εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στη Volkswagen. Θα έχουμε σίγουρα πολλούς ανθρώπους που θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημιώσεις. Πρέπει να ανακαλέσουμε πολλά οχήματα και αυτό πρέπει να γίνει πράγματι γρήγορα».

Μοσκοβισί: Δε θα περιοριστεί η γερμανική επιρροή

Εξάλλου, ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στοιχεία από τα λογισμικά των ντίζελ κινητήρων της Volkswagen, ζημιώνει την εικόνα της εταιρείας, αλλά δεν πρόκειται να υπονομεύση την επιρροή του Βερολίνου στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, εγείρονται σημαντικά ερωτήματα σχετικά με ευρύτερα θέματα, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη στην εταιρεία ότι θα ανακάμψει, προσθέτοντας ότι η διαφάνεια εκ μέρους της Volkswagen είναι σημαντικός παράγοντας που θα βοηθήσει στο να ξεπεραστεί η κρίση.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: