30.9.15

Πρόεδρος της Βουλής (για δύο ημέρες), ο Ν. Κακλαμάνης...

 Πρόεδρος της Βουλής ο Νικήτας Κακλαμάνης για δύο ημέρες - Κεντρική ΕικόναΤο προσεχές Σάββατο στις 11 το πρωί θα τελεστεί η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, σημαίνοντας έτσι την έναρξη της ΙΖ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Η...
σχετική ημερήσια διάταξη εκδόθηκε σήμερα το πρωί και δια χειρός του Δ' Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος και θα προεδρεύσει στις δύο πρώτες συνεδριάσεις, της ορκωμοσίας αλλά και της εκλογής νέου Προέδρου.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της νέας Βουλής προεδρεύει ο πρώτος τη τάξει Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής που έχει επανεκλεγεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως , ο Α' Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος δεν έχει επανεκλεγεί, ο Β' Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπαλάφας είναι πλέον μέλος της κυβέρνησης ενώ και η Γ' Αντιπρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου δεν επανεξελέγη. 

Η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής ενώ θα ακολουθήσει το μεσημέρι η ψηφοφορία για την εκλογή των λοιπών μελών του Προεδρείου ώστε την Δευτέρα να αρχίσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Πρόεδρος της Βουλής ο Νικήτας Κακλαμάνης για δύο ημέρες - Multimedia
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: