13.9.15

Χουλιαράκης σε Κοτζιά: Θα τα πούμε μετά τις εκλογές...

Με σφοδρότητα επιστρέφει τις επικρίσεις που εξαπέλυσε ο Νίκος ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης στον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ανατροφοδοτώντας τον απρόσμενο εμφύλιο που ξέσπασε στην...
αυλή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την στάση της Ελλάδας στην πρόσφατη ψηφοφορία του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των δημόσιων χρεών.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών και πρωταγωνιστής της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κατηγορεί τον κ. Κοτζιά για «ανυπόστατη και απίστευτη επίθεση» που δεν ταιριάζει στο ήθος της Αριστεράς και επισημαίνει ότι η συμπεριφορά του τέως υπουργού Εξωτερικών θα «εξεταστεί» από τον ίδιο αλλά και απο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή» ο κ. Χουλιαράκης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το υπουργείο Οικονομικών δεν καθορίζει την στάση της μόνιμης ελλυηνικής αντιπροσωπείας στα ψηφίσματα του ΟΗΕ ούτε υπαγορεύει, ή προτρέπει, ή συστήνει στο υπουργείο Εξωτερικών τι πρέπει να πράξει σε ένα θέμα για το οποίο αυτό είναι καθ' ύλην αρμόδιο. Το κίνητρο της ανυπόστατης και απίστευτης για το ήθος της Αριστεράς επίθεσης που δέχθηκα θα εξεταστεί και απο εμένα και , θέλω να ελπίζω, από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις εκλογές. Τώρα προέχουν οι εκλογές».

Ο εμφύλιος μεταξύ Χουλιαράκη – Κοτζιά φαίνεται πως έχει λάβει ευρύτερες διαστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας που εκφράζει απόλυτα την ηγεσία του κόμματος φιλοξενούνται οι θέσεις του κ. Κοτζιά και καταγγέλλεται ο κ. Χουλιαράκης για «μεθοδεύσεις» που στοχεύουν στην «ανατροπή» των αποφάσεων της κυβέρνησης της Αριστεράς για την επαναφορά της εξουσίας του πολιτικού κατεστημένου!

«Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα ανατροπής απο υπηρεσιακούς υπουργούς (σ.σ. Εννοεί τους κ.κ. Π. Μολυβιάτη και Γ. Χουλιαράκη) βασικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης της Αριστεράς, μετά τις μεθοδεύσεις σχετικά με τις Σκουριές, τα σκουπίδια και άλλα που ήδη έχει καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας τα προανάκρουσμα και ένδειξη της προσπάθειας παλινόρθωσης της εξουσίας του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αρχή της βεντέτας προέκυψε με την εκδήλωση της οργής του κ. Κοτζιά αμέσως μετά την ψηφοφορία που έγινε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την έγκριση κανόνων για την αναδιάρθρωση των δημοσίων χρεών των χωρών μελών του ΟΗΕ. Με αφορμή το γεγονός ότι η Ελλάδα επέλεξε την αποχή από την ψηφοφορία που έγινε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο τέως υπουργός Εξωτερικών και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την υπηρεσιακή κυβέρνηση που δεν στήριξε το ψήφισμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: