10.9.15

Στην Κύπρο σήμερα ο Τουσκ...

ΤΟΥΣΚ
Κυπριακό, οικονομία αλλά και ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος φθάνει απόψε στο νησί. 
Τον κ. Τουσκ θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο...
υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σύμφωνα με όσα μεταδίδει το sigmalive.com.

Αύριο, Παρασκευή, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, όπου θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της ομάδας του κ. Τουσκ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος θα αναχωρήσει από την Κύπρο την Παρασκευή το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του πρόσφατα και ερωτηθείς για την επίσκεψη του αξιωματούχου της Ε.Ε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε αναφέρει ότι «ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, η οικονομία και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή με αφορμή και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσκληθούν χωριστά για να παραστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης». Να σημειωθεί ότι ο κ. Τουσκ έρχεται στην Κύπρο μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε σε Παλαιστίνη, Ισραήλ και Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: