23.9.15

Οι «53» έφαγαν τον «υπουργό Μνημονίου»...



Έναν βασικό όρο είχε θέσει στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών: να είναι εκείνος ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και...
για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου σε σχέση με την υλοποίηση του Μνημονίου.
 Επί της ουσίας, με το αίτημά του αυτό, ο νέος υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει από το Μέγαρο Μαξίμου να μην οριστεί ένας υπουργός ή υφυπουργός Μνημονίου, παρά τις σχετικές σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του. Κάπως έτσι, ο Γιώργος Χουλιαράκης περιορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν ανέλαβε τη θέση του «συντονιστή του Μνημονίου», για την οποία αρχικά προαλειφόταν. Και τώρα μένει να φανεί πώς θα κυλήσει η συνεργασία του με τον προϊστάμενό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Συν τοις άλλοις, ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και η τάση του, οι «53», θυμούνταν πολύ καλά ότι ο Χουλιαράκης, ως υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, είχε εισηγηθεί να απόσχει η Ελλάδα από την ψηφοφορία για την διαγραφή χρεών κρατών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Γεγονός που είχε καταγγελθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον Νίκο Κοτζιά κατά την προεκλογική περίοδο.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: