15.2.15

«Ανάσα αξιοπρέπειας» - Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις (photos&videos)...

Νέες συγκεντρώσεις πολιτών κατά της λιτότητας και των μνημονίων έχουν διοργανωθεί σε Ελλάδα και πόλεις της Ευρώπης σήμερα, Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015.
Οι πολίτες «άκουσαν» για...
ακόμη μία φορά το κάλεσμα μέσω των social media και βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας.
Με σύνθημα «Δε μασάμε στους εκβιασμούς - Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε» οι Έλληνες πολίτες στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά των μνημονίων στους ισχυρούς της Ευρώπης, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας (16/2/2015).
Δείτε LIVE εικόνα από το Σύνταγμα

Στο κάλεσμα που έγινε μέσω των social media αναφέρεται:
«Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, αλλά και οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε πόλεις του εξωτερικού αποτελούν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια της κυβέρνησης.
Η Κυριακή 15 Φλεβάρη αποτελεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό, ως Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης.
Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.
Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.
Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.
Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.
Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Συνεχίζουμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση.
Θα νικήσουμε!»
Η συγκέντρωση στην Αθήνα ξεκίνησε στις 17:00 στην πλατεία Συντάγματος με σύνθημα «Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, λέμε όχι στη λιτότητα, υψώνουμε τη φωνή μας και επιλέγουμε την αξιοπρέπεια».
Οι συγκεντρωμένοι με ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας  μια «ανάσα αξιοπρέπειας» και διαδηλώνοντας για την κατάργηση του προγράμματος της λιτότητας. Η παρουσία των πολιτών κινείται στα... καρναβαλικά πλαίσια των ημερών. Την τιμητική τους έχουν, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας.
Κλειστοί είναι οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όπως η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, η Αθανασίου Διάκου, η Όθωνος και η Βασιλέως Γεωργίου Α'.
Μετά το συλλαλητήριο που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης (11/2/2015) στον Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στις διαπραγματευτικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ρύθμιση του δημόσιου χρέους οι Θεσσαλονικείς δίνουν για μία ακόμη φορά ισχυρό παρών στη νέα αυτή συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα (15/2/2015) κατά της λιτότητας και των μνημονίων.
Οι διαδηλωτές που παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση  έψαλλαν τον εθνικό ύμνο συνοδεία του στρατιωτικού αγήματος που βρέθηκε στον Λευκό Πύργο για την υποστολή της σημαίας.
Στην αρχή, μόλις το άγημα έκανε την εμφάνισή του για την καθιερωμένη υποστολή της σημαίας από τον Λευκό Πύργο, κάποιοι παραξενεύτηκαν. Γρήγορα όμως έγιναν, όλοι μαζί, μία «γροθιά» και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.
Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε Ιωάννινα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Βέροια, Κέρκυρα, Σκιάθο, Νάουσα, Χίο, Πύργο, Λάρισα, Βόλο, Καστοριά, Καβάλα, Καλαμάτα, Κάλυμνο, Λέσβο, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Πάτρα και Λαμία.
Δείτε στον χάρτη της Google σε ποιες περιοχές της υφηλίου πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας. 
Συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας σε πόλες της Ευρώπης
Με κεντρικό σύνθημα των συγκεντρώσεων να είναι «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό κατά της λιτότητας - Ούτε βήμα πίσω - Θα νικήσουμε», διοργανώνονται συγκεντρώσεις Ευρωπαίων πολιτών σε κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης οι οποίοι ζητούν τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας.
Συγκεκριμένα προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε Κοπεγχάγη, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Πόρτο, Μαδρίτη, Λισαβόνα, Άμστερνταμ, Βιέννη, Στοκχόλμη, Βιέννη και Λευκωσία.
amsterdam
(φωτογραφία από τη συγκέντρωση στο Άμστερνταμ)
leukosia
(φωτογραφία από τη Λευκωσία)
londino
(φωτογραφία από το Λονδίνο)
australia
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: