28.2.15

Δραγασάκης: «Στις διαπραγματεύσεις που κάναμε μας οδηγούσαν σε εκβιασμό»...

Δραγασάκης: «Στις διαπραγματεύσεις που κάναμε μας οδηγούσαν σε εκβιασμό»Στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα περί σχεδίου των δανειστών για ανατροπή της κυβέρνησης, ή παράδοσης άνευ όρων στις μνημονιακές επιβολές, στάθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στις... διαπραγματεύσεις που κάναμε μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο ή χρεοκοπείτε. Η μεταβατική συμφωνία είναι προωθητικός συμβιβασμός. Κερδίσαμε χρόνο. Δεν απεμπολούμε τους στρατηγικούς στόχους μας. Η μεγάλη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας. Το στοίχημα είναι να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά και με δικαιοσύνη. Πρέπει να οργανώσουμε τη θωράκιση της χώρας για να μην υποκύπτουμε εύκολα σε εκβιασμούς. Να οργανώσουμε τη διαπραγμάτευση γιατί τα μεγάλα θέματα όπως η ρύθμιση του χρέους και το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας είναι μπροστά». 

Ο κ. Δραγασάκης στάθηκε και στα μελλοντικά σχέδια για αποφυγή νέου μνημονίου, αλλά και στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ: «Απαιτείται συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για να αποτρέψουμε την απειλή ενός νέου μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτήσαμε μετά το συνέδριο δεν είναι ούτε ενιαίος ούτε κόμμα των μελών του και γι' αυτό έχουμε ευθύνη όλοι. Πρέπει να λειτουργεί με όρους ενιαίου κόμματος μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με υπευθυνότητα των μελών του».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: