27.2.15

«Όχι» σε δίμηνη παράταση…

«Δεν είναι μέσα στους σκοπούς της κυβέρνησης η κατάθεση δίμηνης παράτασης αποπληρωμής του ΔΝΤ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας ότι...
θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.

O κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, διευκρίνισε ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει δανεικά αλλά χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και πρόσθεσε «να ολοκληρωθεί το 4αμηνο πρόγραμμα και να κριθούν όλα στο τέλος του».

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφερόμενος στο χρηματοδοτικό κενό τόνισε: «Δεν ήταν κάτι που έσκασε σαν βόμβα και δεν είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν το γνώριζε από την πρώτη μέρα που παρέλαβε (για μη δυνατότητα κάλυψης χρηματοδοτικού κενού). Το χρηματοδοτικό κενό υπήρχε και πριν τις εκλογές. Ο κ. Βαρουφάκης έλεγε ότι εμείς θέλουμε τα χρήματα που είναι δικά μας, το 1,9 δις που διακρατά η ΕΚΤ, και να αυξηθεί το όριο για τα έντοκα γραμμάτια έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί τρόπος. Δεν υπάρχει φόβος ότι δεν θα καλυφθεί. Δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι πραγματικότητα. Έχουμε δει πολλές φορές ότι ο τρόπος που χειρίζονται τα ζητήματα ρευστότητας λειτουργεί και ως τρόπος πίεσης. Είναι επιτακτική ανάγκη και από τους εταίρους να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Δεν είναι καινούργια κατάσταση η ανάγκη νέου πακέτου βοήθειας. Το πρόγραμμα από το 2ο μνημόνιο δεν απαντούσε σε χρηματοδοτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Εμείς αυτό που έχουμε πει είναι πως για να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία, πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης που αντιστοιχεί στην ανάπτυξη. Να μην είναι αναγκασμένη να διατηρείται με δανεικά».

Ο κ. Σακελλαρίδης σχολιάζοντας την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους σημείωσε: «Θέλουμε μέσα στους 4 μήνες να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις δράσεις ώστε να αποδείξουμε ότι έχουμε αξιοπιστία, έτσι ώστε όταν θα φτάσουμε μπροστά στην ανάγκη να υπάρχει τετραετές μεσοπρόθεσμο σχέδιο, να έχουμε την δυνατότητα να μην επιβληθούν προγράμματα που επιβλήθηκαν στο παρελθόν. Παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προεκλογικά. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μία μεγάλη μάχη σε όλα τα επίπεδα, διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης. Να δείξουμε ως κυβέρνηση ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί».

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στα σχόλια του Γιάννη Μηλιού με αφορμή την συμφωνία της κυβέρνησης για την παράταση του προγράμματος, τόνισε ότι «δεν θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μηλιός έχει πάρει τον δρόμο της εξόδου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: