28.2.15

Αποχωρεί ο Κουβέλης από την ΔΗΜΑΡ...

Αποχωρεί ο Κουβέλης από την ΔΗΜΑΡ 
Ο Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε στην συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος που συνεδριάζει 
στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, την διεξαγωγή συνεδρίου, τον Μάιο, για να αποφασίσει...
το μέλλον της και να εκλέξει νέα ηγεσία καθώς ο ίδιος πρόκειται να αποχωρήσει. Ο κ. Κουβέλης παραδέχθηκε ότι, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό για τη ΔΗΜΑΡ, δημιούργησε απογοήτευση και πλέον είναι οριακή η κατάσταση για τη βιωσιμότητα της. Οι βασικές ιδέες της Δημοκρατικής Αριστεράς, είπε, όπως διατυπώθηκαν στην ιδρυτική διακήρυξη «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός - Αριστερός Ευρωπαϊσμός - Μεταρρυθμιστική Στρατηγική - Οικολογική Εγρήγορση», παραμένουν αναγκαίες για την προοδευτική κοινωνική εξέλιξη.
«Κρίσιμη παράμετρος για την εκλογική μας καθίζηση ήταν ότι η πλειονότητα των πολιτών εκτίμησε ως ανεπιτυχή τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση», είπε πώς ήταν μιά εκ των βασικών αιτιών της εκλογικής αποτυχίας της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε: «Προσωπικά, νοιώθω την ευθύνη της ήττας. Μένω στη θέση μου έως το συνέδριο ώστε να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί συντεταγμένα. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τη συμφωνία-συμβιβασμό της κυβέρνησης με τους εταίρους ο κ. Κουβέλης την εκτίμησε ως θετική αλλά πρόσθεσε είναι αδύνατο να υπάρχει βιώσιμη λύση για τη χώρα χωρίς να υπάρξει ολοκληρωμένη απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: