27.2.15

H «αριστερή» στροφή του Hello...

Καλή είναι η Αυγή, καλό το Κόκκινο, καλό το left.gr, καλή και η Εφημερίδα των Συντακτών, αλλά χωρίς ολίγη γκλαμουριά δεν στέκεσαι στη συνείδηση του Έλληνα...

Aπό τον Χρήστο Ξανθάκη

Την πρώτη φορά πίστεψα ότι το κάνανε απλώς από μόδα. Μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτανε hot το κόμμα, ακόμη πιο hot ο...
Αλέξης Τσίπρας, white hot η σύζυγος του η Περιστέρα, γιατί δηλαδή να μην την βάλει στο εξώφυλλό του το “Hello!”; Και πρώτο θέμα, παρακαλώ; Ναι, ναι, και πρώτο θέμα, Αφού είναι πρώτη κυρία, λογικά θα καταλάβει το μεγαλύτερο τμήμα του εξωφύλλου και θα αποκομίσει της δάφνες της κοσμικότητας. Έστω με εμφάνιση άκρως συντηρητική στα έδρανα της Βουλής και όχι σε κάποιο Salon για προσωπικότητες της αθηναϊκής ζωής.

Τη δεύτερη φορά, μου μπήκαν κάποιες υποψίες στ’ αυτιά, αλλά προτίμησα να μην τους δώσω βάση. Εντάξει, τρεις Συριζαίοι στο εξώφυλλο του “Hello!”, η αλήθεια είναι πως δεν το περιμένει..
κανείς. Και Αλέξης Τσίπρας με Μπέττυ Μπαζιάνα (σε «σπάνια κοινή εμφάνιση») και Ζωή Κωνσταντοπούλου («Προσπάθησαν να μου σπάσουν το ηθικό αλλά διάλεξαν το λάθος άνθρωπο») και Γιάνης Βαρουφάκης (γραμμένος μάλιστα ως «Γιάννης»!) με αποκαλύψεις από την πρώην σύζυγό του για τον χαρακτήρα του. Θύελλα κανονική. Καταιγίδα, να μην ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις. Μόνο οι κόκκινες σημαίες λείπανε από το εξώφυλλο…
Όταν όμως τρίτωσε το «καλό» (ή το «κακό», όπως θέλετε πάρτε το), τότε πραγματικά πείστηκα. Το “Hello!”, είναι όργανο της κομμουνιστικής (άντε τη ριζοσπαστικής) αριστεράς και αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης (αυτή τη φορά με ένα «νι») και η Δανάη Στράτου φιγουράρουν αυτή την εβδομάδα νούμερο ένα θέμα στο εξώφυλλο του εντύπου, φάτσα κάρτα με περιγραφή «Ραντεβού στην Αθήνα, οι τρυφερές στιγμές του Υπουργού με τη σύζυγό του»; Τέτοια μανία πια; Τέτοια αγωνία; Τέτοιο άγχος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα πρόσωπά του; Και είναι τυχαία κόκκινο το φόντο στον τίτλο του περιοδικού;

Τίποτε δεν είναι τυχαίο λέω εγώ. Και ανατρέχω στο αρχείο μου (τα όπλα του δημοσιογράφου είναι η ατζέντα του και το αρχείο του) για να βρω ένα παλιό εντιτόριαλ της εκδότριας του “Hello!” Έλενας Μακρή. Τότε που διηύθυνε το περιοδικό κοσμικής ζωής και επίδειξης «Life & Style», όταν υπήρχαν ακόμη οι εκδόσεις Λυμπέρη. Έγραφε λοιπόν εκεί, μεταξύ άλλων: «Το πάρτι τελείωσε, το καταλάβαμε όλοι, και τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Όσοι ξόδευαν ή διασκέδαζαν με “δανεικά”, ήρθε η ώρα να περάσουν από το ταμείο.»

 Και άλλα, πιο εμπρηστικά: «Οι νεοέλληνες ζήσαμε μεθυστικά για καιρό, την εποποιία ενός νεορωσικού καπιταλισμού και ό,τι θετικό αν υπήρχε περίπτωση να ευδοκιμούσε από αυτή την κατάσταση, έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, λόγω της υπεροδοσολογίας και της υποβόσκουσας διαφθοράς. (…) Και, κατόπιν, ήρθε το Χρηματιστήριο, οι μεγάλες κομπίνες των προμηθειών, οι κρατικές (ή μη) μίζες, το μεγάλο φαγοπότι.»

 Πόσο διαφορετικά δηλαδή θα τα έλεγε ο Λαφαζάνης, πόσο θα διαφωνούσε η κομμουνιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο θα γκρίνιαζε ο Μανώλης Γλέζος; Άρα υπήρχε από πριν πάτημα και πλέον δεν μιλάμε για θεωρία συνωμοσίας, μιλάμε για γεγονός κανονικό. Κάτι παίζει αναμφιβόλως και αυτό που παίζει είναι η αριστερή στροφή του “Hello!”, το κλείσιμο ματιού στη νέα κυβέρνηση.
Μιλάμε για έναν σύμμαχο αναμφίβολα ευπρόσδεκτο, γιατί καλή είναι η «Αυγή», καλό το «Κόκκινο», καλό το «left.gr”, καλή και η «Εφημερίδα των Συντακτών», αλλά χωρίς ολίγη γκλαμουριά δεν στέκεσαι στη συνείδηση του Έλληνα. Χωρίς ολίγη γκλαμουριά, κινδυνεύεις να γίνεις Βόρεια Κορέα. Αγαπημένος ο Αγγελάκας σύντροφοι, αλλά μερικές φορές ένα ποτήρι σαμπάνια είναι άκρως, είναι απολύτως απαραίτητο!..

 - provocateur

zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: