28.2.15

Ο Βαρουφάκης έπαιξε πόκερ, λέει ο Ντάισελμπλουμ...


ΒΙΝΤΕΟ...
«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είτε έπαιζε παρτίδα πόκερ με μπλόφα, είτε υποτίμησε πόσο άσχημη είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην Ολλανδική τηλεόραση ο αντιπαθητικός Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Ο ...
πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε στην εκπομπή De Wereld Draait Door ότι η κατάσταση έμοιαζε με δύο αυτοκίνητα τα οποία κατευθύνονταν αστραπιαία το ένα προς το άλλο, για να δουν ποιος θα στρίψει πρώτος το τιμόνι, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του.

H νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, ανακάλυψε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της πόσο κακή ήταν η οικονομική κατάσταση της χώρας. «Δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο και άρα χρειάζονταν βοήθεια. Δεν ήθελαν πλέον δάνεια, επειδή είχαν πάρει ήδη πάρα πολλά, αλλά είχαν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για την αποπληρωμή των δανείων. Νομίζω ότι δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα τα πήγαινε το ελληνικό δημόσιο και πόσο το βουνό του χρέους είχε επεκταθεί». 

Μάλιστα, ο Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε και στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και τι του ψιθύρισε στο αυτί πριν αποχωρήσει. «Του είπα ότι αυτό δεν ήταν συνετό. Ο Βαρουφάκης επιτέθηκε σημαντικά στους θεσμούς, το οποίο θεωρώ ανοησία, επειδή δουλεύουν για τους πολιτικούς. Κατά συνέπεια, εάν θέλεις να κατηγορήσεις αυτούς τους θεσμούς, γνωρίζεις ότι πρέπει να απευθυνθείς σε εμάς», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: