28.2.15

«Οι πολίτες ζουν χωρίς τον φόβο των απολύσεων και των περικοπών»...

«Οι πολίτες ζουν χωρίς τον φόβο των απολύσεων και των περικοπών»
«Η δέσμευσή μας για την παράταση της δανειακής σύμβασης, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συμφωνήσαμε, αφαιρεί και το τελευταίο νομότυπο επιχείρημα των "θεσμών" της ευρωζώνης που απαιτούσαν την...
υπαγωγή μας σε "πρόγραμμα" προκειμένου να άρουν τους περιορισμούς στη χρηματοπιστωτική στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος» τονίζει στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Σημειώνει πως οι δύο βασικές απαιτήσεις για την ομαλή πορεία της χώρας τουλάχιστον το επόμενο μεταβατικό τετράμηνο είναι «η διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην εσωτερική αγορά με άμεση άρση των περιορισμών που έχει επιβάλει η ΕΚΤ στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό τραπεζών και κράτους, καθώς και η ομαλή ροή φορολογικών εσόδων».

«Το μνημόνιο ως κείμενο αυστηρών εντολών της τρόικας για αέναη λιτότητα, εσωτερική υποτίμηση και χρηματοπιστωτική ασφυξία δεν υπάρχει πια» επαναλαμβάνει και τονίζει πως «οι πολίτες μπορούν πλέον να ζουν χωρίς τον φόβο των ομαδικών απολύσεων, των συνεχών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, της παράλογης, καταχρηστικής και άδικης υπερφορολόγησης πάνω σε ανύπαρκτα εισοδήματα ή απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία».

Ο κ. Βαρουφάκης, υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα επανόδου στο καθεστώς δουλοπαροικίας χρέους, όσο και εάν η αντιπολίτευση προσπαθεί να το εξωραΐσει προσδοκώντας την τόσο "εύκολη" επιστροφή του».

Σε ότι αφορά το χρέος, επισημαίνει πως «η λύση -ελάφρυνση που θα προτείνουμε, δεν απαιτεί θυσίες από τους Έλληνες ή τους Ευρωπαίους φορολογούμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: