28.2.15

Κοιτάσματα "στεγνά" στην κυπριακή ΑΟΖ...

ΦΩΤΟ...
«Η γαλλική κυβέρνηση, όπως και η κυπριακή,  είναι απογοητευμένη λόγω του συμπεράσματος της Total ότι δεν υπάρχει πραγματική προοπτική για εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που...
να δικαιολογεί τη διεξαγωγή γεωτρήσεων στα τεμάχια 10 και 11», αναφέρει ο πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Ζαν Λακ Φλορέντ.
Κοιτάσματα στεγνά στην κυπριακή ΑΟΖ
Η κυβέρνηση της Γαλλίας εκφράζει την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Λευκωσίας και της Total, η οποία θα επιτρέψει στη εταιρεία να παραμείνει στην κυπριακή ΑΟΖ και να προχωρήσει σε περαιτέρω σεισμικές έρευνες, κυρίως στο τεμάχιο 11, σύμωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Ζαν Λακ Φλορέντ, ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μετά την απόφαση της εταιρείας να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ, απάντησε ότι η γαλλική κυβέρνηση -όπως και η ίδια η εταιρεία, αλλά και η κυπριακή κυβέρνηση… αλλά περίμεναν και άλλα βγήκαν.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης, στο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», στη Λευκωσία, ο κύριος Φλορέντ είπε ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν συμμετέχει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου. Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση συμφωνίας, η κατάσταση θα τύχει ξανά αξιολόγησης σε έναν ή ενάμισι χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: