17.10.13

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκρίνει τη ρύθμιση για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τη βελτιωμένη τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, διαμήνυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δ. Παπαδημούλης. «Όταν διακυβεύεται η...
εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

«Θα δώσουμε θετική ψήφο, καθώς θεωρούμε σημαντικό τον πολιτικό συμβολισμό και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει, αφού ανοίγει ένας δρόμος» είπε ο κ. Παπαδημούλης, αν και τόνισε ότι η τροπολογία δεν καλύπτει 100% τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει και άλλες ενστάσεις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δέχθηκε αλλαγές και έκανε βήματα εγκατάλειψης της αρχικής πρότασης προς την κατεύθυνση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ «με πιο σαφείς, αυστηρές και περιοριστικές διατάξεις εφαρμογής της ρύθμισης, αποδεχόμενη τον καθοριστικό ρόλο της Ολομέλειας της Βουλής».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζει η Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και όχι 151, όπως προβλέπει η τροπολογία Μιχελάκη, για την αναστολή της χρηματοδότησης κόμματος σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών του για εγκληματικές ενέργειες. Τόνισε, πάντως, ότι το κόμμα του δεν θα επιμείνει σε αυτή την πρόταση.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη για ευρύτερη συναίνεση όχι μόνο στη θέσπιση, αλλά και στη εφαρμογή της νομοθεσίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχαλάκης, από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε την τροπολογία ως «στοιχειώδες μέτρο προστασίας της χώρας απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία, τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη».

Υπογράμισε πως «όταν διακυβεύεται η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός» και πρόσθεσε: «Η ομόθυμη αποδοχή της τροπολογίας μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» στην τροπολογία, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή την προσεχή Τρίτη...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: