31.10.13

Ο Τατσόπουλος σε εναν "δικό" του ΣΥΡΙΖΑ...

Σε έναν «δικό» του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε σήμερα ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πέτρος Τατσόπουλος, τόσο για το θέμα της απλής αναλογικής, που αν και αποτελεί πάγια θέση της Κουμουνδούρου, όπως...
ανέφερε και ο Πάνος Σκουρλέτης, όσο και για τις δηλώσεις Γλέζου τον οποίο χαρακτήρισε «Μαθουσαλίξ» αν και δεν αμφισβήτησε σε «καμία περίπτωση της καλύτερες προθέσεις» του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς.

Ο Π. Τατσόπουλος, μιλώντας στο Βήμα Fm, ανέφερε χαριτολογώντας πως ο Μανώλης Γλέζος μοιάζει με τον «μαθουσαλίξ» τον «γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα», και πρόσθεσε: «Ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί ότι «ο Μανώλης Γλέζος έχει τις καλύτερες προθέσεις».

Σημειώνεται πως ο Π. Τατσόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του και με την απλή αναλογική. Όπως είπε αν έρθει στη Βουλή σχετική πρόταση θα την καταψηφίσει. H «απλή και άδολη αναλογική μπήκε στη φορμόλη και τώρα γίνεται μία προσπάθεια να νεκραναστηθεί», δήλωσε. Υποστήριξε ακόμη πως αν θέλεις να εφαρμόσεις απλή και άδολη αναλογική «αποδέχεσαι δύο πράγματα: πρώτον, ότι η αυτοδυναμία είναι ανέφικτη στον αιώνα τον άπαντα στο ορατό μέλλον, στα επόμενα 50-100 χρόνια και δεύτερον, ως απόρροια του πρώτου, αποδέχεσαι συμμαχικές κυβερνήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: