31.10.13

Διανομή δωρεάν τροφίμων από 1η Νοεμβρίου...

Με μακαρόνια και κεφαλογραβιέρα αρχίζει από αύριο 1η Νοεμβρίου, η διανομή δωρεάν τροφίμων,με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες, πρώτος σταθμός θα είναι το "Χαμόγελο του Παιδιού" αύριο στις εγκαταστάσεις του oργανισμού στο Μαρούσι στις 12.30 μ.μ.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διανομή και των άλλων προϊόντων και στην υπόλοιπη επικράτεια αλλά και σε περιοχές της Αθήνας.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου ν΄αποφευχθούν τα παράπονα και τα παρατράγουδα του παρελθόντος, περί αναδόχων, με υπουργική απόφαση Τσαυτάρη χωρίστηκε η χώρα σε τρεις γεωγραφικές ζώνες για κάθε προϊόν δωρεάν διανομής. Στόχος, όπως λένε πηγές του υπουργείου, είναι να ευνοηθεί η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων, αφού και μικρότερες επιχειρήσεις μεταξύ αυτών κι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών μπορούσαν να συμμετάσχουν διανέμοντας ένα προϊόν σε μια ζώνη, ν΄ αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ποσότητα διανομής προς τις ομάδες των συμπολιτών μας που είναι δικαιούχοι.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το ΥπΑΑΤ, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και περιλαμβάνει τρόφιμα βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε, αλλά κι από εθνικούς πόρους.

Το σύνολο των δικαιούχων της δωρεάν διανομής τροφίμων, που αρχίζει αύριο, θα ξεπεράσει τις 800.000, ενώ εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς (Κοινωνικοί Εταίροι του ΥπΑΑΤ) για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που συμβάλλουν τόσο στην επιλογή των τελικών δικαιούχων, όσο και στην υλοποίηση της διανομής σε όλη την χώρα...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: