31.10.13

Οι ειδήσεις του γύψου...
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Με την «αλήθεια» γενικώς τίθεται ένα ζήτημα στα συστημικά ΜΜΕ. Οι δικές τους «αλήθειες» διαφέρουν από τις δικές μας. Δεν είναι τυχαίος ο γύψος της Όλγας Τρέμη, μπορεί να μην έχει υποστεί καν κάταγμα στο χέρι αλλά...
να τον έβαλε σε μία ξαφνική κρίση αυτογνωσίας συμβολίζοντας τις ειδήσεις που παρουσιάζει.
Ειδήσεις του γύψου. Όσοι είδαν Mega στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της παρέλασης-παρωδίας, νόμιζαν πως έβλεπαν την ΥΕΝΕΔ. Διαβάστε τον πρόλογο μόνο του θέματος:

«Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν σήμερα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και οι μαθητικές παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη χώρα, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια έλαβαν μέρος και στρατιωτικά μέσα, όμως η ομίχλη που κάλυψε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης δεν επέτρεψε στους πολίτες να θαυμάσουν τις θεαματικές διελεύσεις των μαχητικών αεροσκαφών».

Να θαυμάσουν τις θεαματικές διελεύσεις των μαχητικών αεροσκαφών; Τόσος και τέτοιος θαυμασμός, ούτε για τα έργα Μπόμπολα στην εθνική οδ. Και να σε αντιδιαστολή η ματιά της ανεξάρτητης και ψύχραιμης «Εφημερίδας των Συντακτών»:

«Πιο πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν παρά εκείνοι που παρακολούθησαν την… ενισχυμένη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Τα μηχανοκίνητα στρατιωτικά τμήματα πέρασαν σχεδόν αδιάφορα από τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακόμη και οι πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία μόνο ακούγονταν, αλλά δεν ήταν ορατά λόγω ομίχλης, αλλά και η ματαίωση των προγραμματισμένων ακροβατικών από τη Μοίρα Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν έδειξαν να ενοχλούν κανέναν…».

Άλλωστε κι εδώ στο TPP τα λέγαμε από την προηγούμενη κιόλας ημέρα, όταν το φιάσκο και λόγω Τζιτζικώστα ήταν δεδομένο. Ιδού: «Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου απέκτησε λοιπόν νέο ενδιαφέρον, αφού όλοι πια θέλουν να δουν ποιοι θα βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων και δεν δίνουν δεκάρα για τα οχήματα που θα περνάνε από μπροστά τους. Κρίμα και τα καύσιμα του κυρίου Βαρδινογιάννη, δηλαδή». Το ακόμα μεγαλύτερο κακό είναι πως τους επίσημους στην εξέδρα, μπορούσαν να τους δουν μόνο τα ΜΑΤ που βρίσκονταν σε κλοιό γύρω-γύρω, ουδείς άλλος.

* Είδηση για το Mega ήταν επίσης το ενοίκιο του κόμματος του Πάνου Καμμένου (μία ανύπαρκτη στην ουσία της είδηση που έβγαλαν τα ΝΕΑ - είναι ηθικό το ζήτημα έλεγαν οι σχολιαστές και η παρουσιάστρια Όλγα) αλλά όχι ο παράνομος διορισμός του υιού Μπαλτάκου. Είδηση που δεν ειπώθηκε ποτέ.

* Να καταργηθεί ο Νόμος 2328/1995 ζητά η ΠΟΕΣΥ, ο «τυποκτόνος νόμος» όπως έχει χαρακτηριστεί, αυτός που επιτρέπει τις αγωγές ενάντια στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους. Μαντέψτε ποίου πολιτικού αποτέλεσε έμπνευση ο συγκεκριμένος νόμος;

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: