31.10.13

Ομοβροντία ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων...

Η άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το φόρο ακινήτων αποτελεί πλέον λαϊκή απαίτηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και ζητά να...
καταργηθεί εδώ και τώρα κάθε φόρος στην πρώτη κατοικία και να φορολογηθεί αποκλειστικά η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για το σοβαρό ζήτημα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που απασχολεί εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες, μικροϊδιοκτήτες γης και αγρότες.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ αρχικά στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής αναφέρθηκε ότι η επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό θα απαντηθεί την Παρασκευή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σήμερα ανακοινώθηκε κώλυμα λόγω «συνάντησης με την Τρόικα».

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζεται, ο κ. Στουρνάρας έχει χρόνο να συμμετέχει σε διαβουλεύσεις με κυβερνητικούς βουλευτές, που μόνο στόχο έχουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να χρυσώσουν το χάπι της φοροεξόντωσης του λαού.

“Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του και να δυναμώσει την πάλη του για την κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα και όλων των αντιλαϊκών φόρων” καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Για “κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις κυβερνητικών βουλευτών” που φανερώνουν ακόμα περισσότερο την πολιτική γύμνια της κυβέρνησης και στρώνουν το έδαφος για ακόμα πιο βάναυσα και αντικοινωνικά μέτρα κάνει λόγο και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

“Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων συνιστά άλλο ένα παράδειγμα φορολογικής εξόντωσης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων, την ίδια στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο οι πλούσιοι και οι μεγαλοφοροφυγάδες”, αναφέρεται και σημειώνεται ότι αποτελεί τη χειρότερη διάψευση των προσδοκιών που καλλιεργεί η κυβέρνηση περί τέλους των μνημονίων και ανάκαμψης...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: