31.10.13

Δεν θα λειτουργήσει την Κυριακή το 63% των εμπορικών καταστημάτων...

 Tελικά μόλις 3 στους 10 εμπορικούς συλλόγους της χώρας προτείνουν στα μέλη τους να ανοίξουν τις επιχειρήσεις  τους την ερχόμενη Κυριακή  οπότε και κάνει πρεμιέρα το ανανεωμένο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.
Συγκεκριμένα τα...
εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας σύμφωνα με το νέο πλαίσιο θα  μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, την πρώτη δηλαδή Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.
Όπως προκύπτει από στοιχεία που  έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχει στην διάθεση της η ΕΣΕΕ και συγκεκριμένα από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, το 32% έχει απαντήσει θετικά, το 63% αρνητικά, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.
Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας για την ερχόμενη Κυριακή από τις  11:00 έως τις 18:00, η  Θεσσαλονίκη 11:00-17:00, ο Πειραιάς 11:00-15:00.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων  προβλέπει  κυριακάτικο ωραρίου 11:00-20:00. Η απόφαση του κάθε Εμπορικού Συλλόγου δεν έχει υποχρεωτική εφαρμογή αλλά, θα αποτελέσει εντέλει τον κυριότερο παράγοντα για το πόσες τοπικές αγορές και εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή ή όχι.
Αναφορικά με την απόφαση των εμποροϋπαλλήλων  που έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου,  ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε ότι  οι έμποροι σέβονται το δικαίωμα της απεργίας κάθε εργαζόμενου.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: