31.10.13

Επεισοδιακή η έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή...Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Συγκεκριμένα, προκλήθηκε ένταση όταν...
βουλευτές-μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν διότι ο κ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από πρόσωπα, την ταυτότητα των οποίων αρνήθηκε να αποκαλύψει στους βουλευτές.

Θέμα για τους συνοδούς του κ. Δραβίλλα έθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία προειδοποίησε ότι αν δεν αποκαλυφθούν τα ονόματα των προσώπων θα αποσυρθεί από τη σημερινή ακρόαση.

Ο διοικητής της ΕΥΠ προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, που ορίζει ότι η ακρόαση είναι απόρρητη. Το απόρρητο δεσμεύει όμως και τους βουλευτές ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του. Η φρουρά της Βουλής ζήτησε επίσης από δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών να απομακρυνθούν.

Η απόφαση να κληθεί σε ακρόαση ελήφθη μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των αποκαλύψεων για παρακολουθήσεις τηλεπικοινωνιών από την NSA, μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: