31.10.13

«Ο Πάγκαλος φέρνει την Ελλάδα, σε δύσκολη θέση»Ανταπόκριση από την Αθήνα με θέμα τις επίμαχες δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για ττις παρακολουθήσεις αμερικανών διπλωματών φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Badische Zeitung.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «κορυφαίοι στην...
κατασκοπία; Ελλάδα και ΗΠΑ» η εφημερίδα σημειώνει συγκεκριμένα ότι «πριν η ελληνική κυβέρνηση προλάβει να ζητήσει από τους αμερικανούς εξηγήσεις πήρε τον λόγο ο Θεόδωρος Πάγκαλος», ο οποίος, όπως υπενθυμίζει ο συντάκτης, είναι βετεράνος της πολιτικής.

«Οι πρακτικές των υποκλοπών δεν φαίνεται να τον εκπλήττουν ή να τον εντυπωσιάζουν. Στους παρουσιαστές της εκπομπής ο Πάγκαλος λέει ότι μπορούν να αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι, καθώς 'στην βρόμικη αυτή δουλειά ανήκουμε στους καλύτερους'», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στο σημείο της συνέντευξης όπου ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν αμερικανούς διπλωμάτες. «Με τις αποκαλύψεις του, ο Πάγκαλος φέρνει την ελληνική κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Δεν μπορεί να επικρίνει την πρακτική των υποκλοπών που ακολουθούν οι ΗΠΑ, τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι οι ελληνικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τον αμερικανό πρεσβευτή», αποφαίνεται το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: