31.10.13

Αλλεπάλληλα ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου...


Πιθανό να διατηρηθεί το χαράτσι για άλλο ένα χρόνο...

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καθώς παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα του ...
ενιαίου φόρου ακινήτων, των ναυπηγείων και των αμυντικών βιομηχανιών ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Σαμαράς και Βενιζέλος άφησαν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα ενώ και ο Γιάννης Στουρνάρας-μετά από τα παράπονα που άκουσε από βουλευτές της ΝΔ-τους κάλεσε να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Τα πολλά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση και για το λόγο αυτό τα ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου θα είναι συνεχή τις προσεχείς ημέρες. Ήδη στη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων εφόσον υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Στη σημερινή τους συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθούν στο ζήτημα των υποβρυχίων, των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και του ΕΣΠΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ημερομηνία έλευσης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα δεν έχει οριστικοποιηθεί και θα πρέπει να προηγηθεί η οριστικοποίηση της στάσης της ελληνικής πλευράς ως προς τα μείζονα ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο, στόχος είναι να κατατεθεί μέχρι τη Δευτέρα ση Βουλή και για το λόγο αυτό ο Γιάννης Στουρνάρας-μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης με 80 γαλάζιους βουλευτές στο υπουργείο Οικονομικών-τους κάλεσε να υποβάλλουν τις προτάσεις τους που όμως θα συγκλίνουν στο στόχο της είσπραξης 2,9 δισ. ευρώ το 2014. Μεταξύ των προτάσεων που διατυπώθηκαν ήταν να διατηρηθεί το χαράτσι και το 2014, μειωμένο κατά 10%, προκειμένου να υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: