13.10.13

Επιχείρηση συσπείρωσης σε... άδεια γραφεία ...



Σε απέλπιδες προσπάθειες συσπείρωσης δυνάμεων μέσω παρωχημένων κηρυγμάτων και επίκλησης μελλοντικών μεγαλείων έχει αποδυθεί τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή.
Τα αντανακλαστικά που προσπαθούν να ξυπνήσουν σε οπαδούς τους τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, έχουν, παρ' όλα αυτά, νεκρώσει μπροστά στις ...
αποκαλύψεις για τη δολοφονική δράση της, την εμπλοκή μελών και στελεχών της σε δραστηριότητες της νύχτας και την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων με μαφιόζικες μεθόδους.
Το προσωπείο του αντισυστημικού κόμματος «που ήρθε για να πολεμήσει τη διαφθορά» κατέρρευσε εκκωφαντικά μέσα σε λίγες μόλις ημέρες και όσοι απέμειναν προσπαθούν πλέον να ανασυγκροτηθούν.
Σε ολόκληρη την Ελλάδα επικρατεί η ίδια εικόνα: Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν εξαφανιστεί.
Επιχείρηση συσπείρωσης σε... άδεια γραφεία
Οι ίδιοι που επεδίωκαν άλλοτε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις γειτονιές, στα καφενεία και τα γραφεία του κόμματος δεν φαίνονται πια πουθενά. Οι οργανώσεις φυλλορροούν, ενώ εσωτερικές έριδες επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Κλειστά παντζούρια στα περισσότερα γραφεία του κόμματος και λουκέτα σε άλλα όπως της Αναβύσσου, των Μεγάρων, της Αμαλιάδας, της Ιεράπετρας, της Νίκαιας και αλλού.
Εξαφανισμένοι
Ο άλλοτε κραταιός πυρήνας των Ανω Λιοσίων έχει χαθεί από προσώπου γης, ενώ μαχητικές οργανώσεις όπως αυτές της Κορίνθου και της Ν. Μηχανιώνας δεν ακούγονται πλέον.
Επιχείρηση συσπείρωσης σε... άδεια γραφεία
Η αγωνία των στελεχών για την εικόνα διάλυσης είχε αποτυπωθεί και στις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, στις οποίες γινόταν επιτακτικά λόγος για προσπάθειες επανεκκίνησης.
Σχεδόν έναν μήνα μετά, οι συγκεντρώσεις που επιχειρούνται σε γραφεία νομών ή περιφερειών με εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, αποφέρουν το μέγιστο 25-30 άτομα, που ανήκουν στον στενό κύκλο της οργάνωσης.
Επιχείρηση συσπείρωσης σε... άδεια γραφεία
Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ημέρες, υπήρξε κεντρική κατεύθυνση να αναρτηθούν στα γραφεία ανά την επικράτεια πανό με το σύνθημα «Η Χρυσή Αυγή δεν πεθαίνει, η Ελλάδα θα νικήσει». Αρκετά τοποθετήθηκαν, μόνο που τα μπαλκόνια είναι έρημα και στα γραφεία δεν εμφανίζεται ψυχή.Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Αργος, Καλαμάτα, Δωδεκάνησα, Πάτρα και ο κατάλογος συνεχίζεται...
Αδεια γραφεία ή ελάχιστα μέλη μέσα σε αυτά που προσπαθούν να κρύψουν την παρουσία τους. Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις το κλίμα στις τοπικές κοινωνίες είναι, άλλωστε, ιδιαίτερα εχθρικό απέναντι στη Χρυσή Αυγή.
Επιχείρηση συσπείρωσης σε... άδεια γραφεία
Ακόμη και στα κεντρικά γραφεία της οδού Μεσογείων, τίποτε δεν μπορεί να κρύψει τα σοβαρά προβλήματα: Οι περαστικοί αντικρίζουν συνήθως δύο άτομα στο μπαλκόνι, που κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους φορώντας φούτερ με κουκούλες, να ασκούν με βάρδιες το κομματικό τους καθήκον, ώστε να μη διαχέεται δημοσίως εικόνα παρακμής...
«Εμβατήρια» και ενέσεις ηθικού από το διαδίκτυο
Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των κεντρικών στελεχών για συσπείρωση των οπαδών της Χρυσής Αυγής, όπως φαίνεται, αποτυγχάνουν. Οι αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης είναι αποκαλυπτικές. Τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια εμψύχωσης των μελών, αναρτώνται, μεταξύ άλλων, ανταποκρίσεις από «δραστηριότητες των οργανώσεων». «Κατάμεστα τα γραφεία σε όλη την Ελλάδα», «εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης», «παρουσία πλήθους φίλων και υποστηρικτών» ή «τα γραφεία πλημμύρισαν από κόσμο», αναφέρουν πανηγυρικά τα κείμενα, που συνοδεύονται, όμως, από φωτογραφίες... οκτώ ή δέκα το πολύ ατόμων μπροστά από έναν ομιλητή. Πρόκειται για εικόνες από περίπου 10 περιοχές, το 99% των οποίων βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.
Στην επιχείρηση συγκράτησης των φυγόκεντρων δυνάμεων εντάσσονται και τα διαρκή μηνύματα του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου από τις φυλακές -τα οποία αναγιγνώσκονται ολόκληρα στις ολιγομελείς συναθροίσεις-, όπως και η ανάρτηση στο Διαδίκτυο παλαιότερων κειμένων του.
«Η δική σου φυλή...»
Οι ομιλίες, διανθισμένες με μπόλικο αντικομμουνισμό και ρατσιστικές απόψεις, έχουν τη μορφή εμβατηρίων. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στον λόγο που ακούστηκε στην Ξάνθη: «Ετοιμαζόμαστε για τη Μάχη που θα οδηγήσει στη νίκη. Εμπρός λοιπόν συναγωνιστή και να θυμάσαι. Η δική σου φυλή φτιάχτηκε για να πολεμάει τον θάνατο και να τον νικά. Η δική σου φυλή είναι ο τρόμος όλων εκείνων των διεφθαρμένων ελληνόφωνων πολιτικάντηδων που επιβουλεύονται τις ιδέες σου...», ενώ ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται οι εκδηλώσεις: «Συναγωνιστές και συναγωνίστριες προσήλθαν στα γραφεία και με απόλυτη τάξη και πειθαρχία παρακολούθησαν την προκαθορισμένη ομιλία του συναγωνιστή». Δεν ήταν λίγα τα στελέχη που μπροστά στο ολιγομελές ακροατήριό τους και παρά τη γενική κατακραυγή προσπάθησαν να ανορθώσουν το ηθικό των παρευρισκομένων υποστηρίζοντας ότι «ο κόσμος πυκνώνει τις γραμμές της Χρυσής Αυγής με μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ» και ότι «καλπάζουμε με φρενήρεις ρυθμούς προς τη νίκη».
Για όσους, από την άλλη, εξακολουθούν να μην πείθονται, επιστρατεύονται ύμνοι, συνθήματα και φωτογραφίες από το... «συγκινητικό διεθνές κίνημα συμπαράστασης» από «πολιτικά κόμματα και οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων», στις οποίες απεικονίζονται συγκεντρώσεις έξι έως δέκα αλληλέγγυων ανά χώρα.
Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν άκαρπες είχαν αποβεί ακόμη και οι προσπάθειες της ηγεσίας να διοργανώσει μια αξιοπρεπή από πλευράς όγκου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψη τριών βουλευτών και του ίδιου του αρχηγού της οργάνωσης; Τρεις αλλεπάλληλες ημέρες συνεχίζονταν τα δημόσια καλέσματα για «γενική κινητοποίηση» σε «όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής», προς συμπαράσταση στους συλληφθέντες, όμως η μαζικότερη συνάθροιση μετρούσε μετά βίας 200 ανθρώπους έξω από τη ΓΑΔΑ.
Ακόμη χειρότερα, όταν αποφασίστηκε η προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, έξω από τα δικαστήρια για να του συμπαρασταθούν τον περίμεναν μόλις 30 άτομα από τους 450.000 ψηφοφόρους που επικαλείτο συχνά ο ίδιος αλαζονικά προσπαθώντας να νομιμοποιήσει τη δραστηριότητα της οργάνωσής του απέναντι στην αποδοκιμασία της κοινής γνώμης...
Η αποκαθήλωση, η «συμπαράσταση» και τα κενά συνθήματα
Kεντρική κατεύθυνση να αναρτηθούν σε όλα τα γραφεία της χώρας πανό με το σύνθημα «Η Χρυσή Αυγή δεν πεθαίνει, η Ελλάδα θα νικήσει», δόθηκε τις τελευταίες ημέρες από την οργάνωση. Αρκετά τοποθετήθηκαν, μόνο που τα μπαλκόνια είναι έρημα, τα παντζούρια κλειστά και στα γραφεία άλλοτε κραταιών οργανώσεων δεν εμφανίζεται ψυχή...
Ταμπέλες και σύμβολα αποκαθηλώνονται, τα γραφεία της οργάνωσης κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Οι εποχές που η Χρυσή Αυγή διοργάνωνε με αλαζονεία πανηγυρικά εγκαίνια ανά την Ελλάδα ανήκουν στο παρελθόν. Μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, έκλεισαν τα γραφεία της στη Νίκαια (φωτογραφία), στην Ιεράπετρα, στα Μέγαρα και αλλού...
«Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στα γραφεία της τ.ο. Ξάνθης», γράφει η ανάρτηση που συνοδεύει την εν λόγω φωτογραφία στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Τα εμψυχωτικά κείμενα δεν μπορούν να κρύψουν τη γυμνή πραγματικότητα: οκτώ άτομα του σκληρού πυρήνα στα «κατάμεστα», όπως λένε, και «πλημμυρισμένα από κόσμο» γραφεία...
Στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να συσπειρώσουν τις διαλυμένες οργανώσεις, τα στελέχη της ναζιστικής συμμορίας επικαλούνται και τη «συγκινητική συμπαράσταση» από το εξωτερικό. Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που αναρτούν στην ιστοσελίδα τους, το... «διεθνές κίνημα συμπαράστασης» συνίσταται σε συγκεντρώσεις έξι έως οκτώ ατόμων με ένα πανό ή σημαίες...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: